AFERA AGROBANKA: Policija ispituje Đurića

- Ne znači da je vlasnik "Zekstre" osumnjičen, jednostavno moramo da razmrsimo klupko svih zloupotreba u "Agrobanci", pa će možda biti neophodno da razgovaramo s njim u vezi sa kompanijom, ali i u vezi s kreditima koje je dobio FK Partizan - kažu u istrazi

  • 1

Policija proverava dokumentaciju kompanije "Zekstra", čiji je većinski vlasnik Dragan Đurić, predsednik FK Partizan, zbog sumnje da je ta firma umešana u aferu "Agrobanka".

Policija, kako piše "Kurir", češlja poslovanje firmi "Novitet", "Dunavka" i "Zekstra", koje posluju u okviru "Zekstra grupe".

- Oni su od "Agrobanke" uzeli kredit vredan između sedam i 10 miliona evra koji nisu vratili. Poslovni papiri o saradnji banke i Đurićeve kompanije već su u istrazi i stručnjaci za finansijski kriminal ih detaljno proučavaju - kaže naš sagovornik iz istrage.

Inače, kompanija "Zekstra grupa" jedan je od sponzora FK Partizan, koji je uzimao kredite od Agrobanke.

- Fudbalski klub Partizan je od ove banke dobio četiri kredita. Tri kredita su vraćena, a četvrti se otplaćuje po ugovoru. Osim kredita, imali su ugovor o sponzorstvu - kaže sagovornik lista.

U istrazi navode da bi Dragan Đurić uskoro mogao biti pozvan na razgovor u policiju.

- To ne znači da je on osumnjičen ili bilo šta slično. Jednostavno, moramo da razmrsimo klupko svih zloupotreba u "Agrobanci", pa će možda biti neophodno da razgovaramo s njim u vezi sa "Zekstrom", ali i u vezi s kreditima koje je dobio FK Partizan - kažu u istrazi.

Inače, prema podacima Narodne banke Srbije, kompanija "Zekstra grupa" je u blokadi od 21. avgusta ove godine zbog neizmirenog duga u iznosu od 18,3 miliona dinara.

(I. M. / Izvor: Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA