• 1

AFERA AGROBANKA: Policija ispituje Đurića

- Ne znači da je vlasnik "Zekstre" osumnjičen, jednostavno moramo da razmrsimo klupko svih zloupotreba u "Agrobanci", pa će možda biti neophodno da razgovaramo s njim u vezi sa kompanijom, ali i u vezi s kreditima koje je dobio FK Partizan - kažu u istrazi

  • 1

Policija proverava dokumentaciju kompanije "Zekstra", čiji je većinski vlasnik Dragan Đurić, predsednik FK Partizan, zbog sumnje da je ta firma umešana u aferu "Agrobanka".
Policija, kako piše "Kurir", češlja poslovanje firmi "Novitet", "Dunavka" i "Zekstra", koje posluju u okviru "Zekstra grupe".

- Oni su od "Agrobanke" uzeli kredit vredan između sedam i 10 miliona evra koji nisu vratili. Poslovni papiri o saradnji banke i Đurićeve kompanije već su u istrazi i stručnjaci za finansijski kriminal ih detaljno proučavaju - kaže naš sagovornik iz istrage.
Inače, kompanija "Zekstra grupa" jedan je od sponzora FK Partizan, koji je uzimao kredite od Agrobanke.
- Fudbalski klub Partizan je od ove banke dobio četiri kredita. Tri kredita su vraćena, a četvrti se otplaćuje po ugovoru. Osim kredita, imali su ugovor o sponzorstvu - kaže sagovornik lista.
U istrazi navode da bi Dragan Đurić uskoro mogao biti pozvan na razgovor u policiju.
- To ne znači da je on osumnjičen ili bilo šta slično. Jednostavno, moramo da razmrsimo klupko svih zloupotreba u "Agrobanci", pa će možda biti neophodno da razgovaramo s njim u vezi sa "Zekstrom", ali i u vezi s kreditima koje je dobio FK Partizan - kažu u istrazi.
Inače, prema podacima Narodne banke Srbije, kompanija "Zekstra grupa" je u blokadi od 21. avgusta ove godine zbog neizmirenog duga u iznosu od 18,3 miliona dinara.
(I. M. / Izvor: Kurir)


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima