• 0

NAJSKUPLJI AUTO-OTPAD NA SVETU: "Ferariji", "poršei" i "lambordžiniji" trunu u pesku Dubaia! (FOTO) (VIDEO)

Mnogi Britanci su shvatili da je bolje da se vrate u svoje Ujedinjeno Kraljevstvo i tako izbegnu stroge zakone koji važe u Dubaiju. Najveće iznenađenje za policiju - među svim tim silnim "besnim" kolima otkrili su "ferari enco" zaogrnut prašinom

  • 0

Ekonomska kriza „rasterala“ je iz Dubaija nekada bogate Britance koji su tamo radili i živeli na visokoj nozi, a sada beže glavom bez obzira u domovinu da bi izbegli zatvorske kazne zbog dugova. To je uzrokovalo da više od 3.000 luksuznih i manje luksuznih četvorotočkaša bude „zauvek ostavljeno“ uglavnom na aerodromskim parkinzima i u garažama.

Nekadašnji simbol raskošnog života koji su stranci vodili u Dubaiju, sada predstavljaju ovi štrokavi luksuzni automobili, a oni su samo još jedan od pokazatelja da ekonomska kriza nije poštedela ni bogataše.
Vozila visokih performansi vlasnici su ostavlili pored aerodroma jer  su se plašili da će završiti u zatvoru zbog dugova.

Mnogi Britanci su shvatili da je bolje da se vrate u svoje Ujedinjeno Kraljevstvo i tako izbegnu stroge zakone koji važe u Dubaiju. Tamo se čak i davanje čeka bez pokrića smatra kriminalnim delom.
Pritom, nisu se zamarali prodajom svojih četvorotočkaša. Samo su ih ostavili. Čak i sa ključevima u bravi.

- Prodati ih da bi vratili dugove je sasvim u redu, ali za to treba vremena. Lakše je pobeći - priznao je za tabloid "San" jedan od njih.
Na napuštenim vozilima marke Mercedes, Audi, Jaguar i BMW sada se talože pesak i prašina.

Za lokalnu policiju najveće iznenađenje među ostavljenim automobilima bio je "ferari enco", iz limitirane serije, vredan oko milion funti.
Neverovatno, ali istinito – više od 3.000 napuštenih automobila je nađeno prošle godine. Većina je prodata na policijskim aukcijama, mada je dobar deo završio i na otpadima.
Pogledajte video:

(Izvor: RTS)


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima