NAJSKUPLJI AUTO-OTPAD NA SVETU: "Ferariji", "poršei" i "lambordžiniji" trunu u pesku Dubaia! (FOTO) (VIDEO)

Mnogi Britanci su shvatili da je bolje da se vrate u svoje Ujedinjeno Kraljevstvo i tako izbegnu stroge zakone koji važe u Dubaiju. Najveće iznenađenje za policiju - među svim tim silnim "besnim" kolima otkrili su "ferari enco" zaogrnut prašinom

  • 0

Ekonomska kriza „rasterala“ je iz Dubaija nekada bogate Britance koji su tamo radili i živeli na visokoj nozi, a sada beže glavom bez obzira u domovinu da bi izbegli zatvorske kazne zbog dugova. To je uzrokovalo da više od 3.000 luksuznih i manje luksuznih četvorotočkaša bude „zauvek ostavljeno“ uglavnom na aerodromskim parkinzima i u garažama.

Nekadašnji simbol raskošnog života koji su stranci vodili u Dubaiju, sada predstavljaju ovi štrokavi luksuzni automobili, a oni su samo još jedan od pokazatelja da ekonomska kriza nije poštedela ni bogataše.

Vozila visokih performansi vlasnici su ostavlili pored aerodroma jer  su se plašili da će završiti u zatvoru zbog dugova.

Mnogi Britanci su shvatili da je bolje da se vrate u svoje Ujedinjeno Kraljevstvo i tako izbegnu stroge zakone koji važe u Dubaiju. Tamo se čak i davanje čeka bez pokrića smatra kriminalnim delom.

Pritom, nisu se zamarali prodajom svojih četvorotočkaša. Samo su ih ostavili. Čak i sa ključevima u bravi.

- Prodati ih da bi vratili dugove je sasvim u redu, ali za to treba vremena. Lakše je pobeći - priznao je za tabloid "San" jedan od njih.

Na napuštenim vozilima marke Mercedes, Audi, Jaguar i BMW sada se talože pesak i prašina.

Za lokalnu policiju najveće iznenađenje među ostavljenim automobilima bio je "ferari enco", iz limitirane serije, vredan oko milion funti.

Neverovatno, ali istinito – više od 3.000 napuštenih automobila je nađeno prošle godine. Većina je prodata na policijskim aukcijama, mada je dobar deo završio i na otpadima.

Pogledajte video:

(Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA