• 0

Senić: Rebalans budžeta 15. septembra

Za otplatu dugova i finansiranje deficita budžeta treba obezbediti oko četiri milijarde evra do kraja godine, rekao je državni sekretar

  • 0

Državni sekretar Ministarstva finansija i privrede Vlajko Senić najavio je da će polovinom septembra Vlada uraditi rebalans budžeta.
Paralelno sa rebalansom biće urađene pripreme za budžet za narednu godinu, tako da on bude donesen na vreme po zakonu o budžetu, rekao je Senić na konferenciji "Ekonomski prioriteti Vlade Srbije" u Privrednoj komori Srbije (PKS).

- U toku narednog meseca biće zakonski ograničene najveće zarade u javnim preduzećima, a u pripremi je i zakon koji će omogućiti profesionalizaciju upravljanja u javnim preduzećima - najavio je Senić.
On je naveo i da će u septembru biti vođeni razgovori sa Međunarodnim monetarnim fondom.
- Vlada priprema ukidanje velikog broja parafiskalnih nameta i jednog broja agencija i direkcija, zatim brojnih zakona koji treba da poboljšaju finansijsku disciplinu u našoj zemlji - kazao je Senić.
On je rekao da je u zemlji veoma teška ekonomska situacija, pri čemu za otplatu dugova i finansiranje deficita budžeta treba obezbediti oko četiri milijarde evra do kraja godine, a za finansiranje kamata na kredite država mora da izdvoji oko 66 milijardi dinara.
(Telegraf.rs / Tanjug)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima