Vedrana Rudan: Dečki i cure, nema više ustaša i četnika!

"...I nikad više u “Regionu”, oprostite, Regiji, neće krenuti "brat" na "brata". Za slobodu bismo i mi "ustaše" i vi "četnici" morali ubiti Ujaka", napisala je Vedrana Rudan na svom blogu

  • 1

Hrvatska književnica Vedrana Rudan na svom blogu napisala je da se uvek zaprepasti kad na internetu naleti na strastveno prepucavanje "ustaša" i "četnika".

"Još smo u ratu iako je Jugoslavija davno propala. Kad je Jugoslavija postala ono što je danas Libija? Možda je sve počelo kad su Kosovari krenuli urlati: Kosovo Republika. Onda je Milošević otišao na Kosovo pa "svojima" zaurlao: niko neće da vas bije", napisala je Rudan.

Ona se pita "odakle šolevićima iz osamdeset i neke poriv za širenjem demokratije?" Kao i odakle libijskim, tuniškim, sirijski i ostalim šolevićima glad za demokratijom"?

"Amerika im ga je usadila. Amerika je zemlja čiji gospodari drže da je terorizam borba za demokratiju drugim sredstvima. Zato su podržali i "pobunjenike" koji su razorili Jugoslaviju", tvrdi ona.

Rudan tvrdi da je bivši predsednik Jugoslavije Slobodan Milošević "popizdio" pa se onda Amerika okrenula i počela pomagati Hrvatima.

"Onda je Miloševiću pao šećer pa se sa Franjom Tuđmanom i širiteljima demokratije dogovorio da, uostalom, Hrvatsku od Srba treba očistiti. I bi očišćena", piše Vedrana Rudan.

Hrvatska književnica dalje analizira da je Velika Srbija postala gladna Srbija, čista Hrvatska umire od gladi, dok evropska Slovenija velikim koracima grabi prema propasti, a Bosnu i Hercegovinu Amerika drži kao rezervno evropsko bure baruta.

"Priča o Kosovu, gde je sve i počelo, posebno mi je draga jer su Kosovari, koji su u Jugoslaviji imali najmanje, dobili najviše. Postali su Republika", kaže Vedrana Rudan.

Ona kaže da se samo kreteni danas pitaju: "Tko nas, bre, zavadi?". "Samo se mladi, gladni, nesretni sirotani na prostoru bivše Jugoslavije dele na "četnike" i "ustaše".

"Dečki i cure! Jadničci moji! Nema ustaša i nema četnika. I nikad više u "Regionu", oprostite, Regiji, neće krenuti "brat" na "brata". Za slobodu bismo i mi "ustaše" i vi "četnici" morali ubiti Ujaka", tvrdi ona.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jazavac_pred_sudom

    31. avgust 2012 | 16:21

    Ne mogu se porediti ustase i Cetnici, jer su jedni bili na strani A.H., a drugi su mu ubijali vojsku gde god su stigli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA