URS insistira na ukidanju nameta

O uvođenju "muzičkog dinara" URS razgovarao s privrednicima, ljudima koje ta mera pogađa

  • 0

Ujedinjeni regioni Srbije će u kampanji insistirati na ukidanju svih parafiskalnih nameta koji guše domaću privredu, rekao je narodni poslanik URS Vlajko Senić i dodao da nikakve pretnje ne smeju da utiču na političare da jasno iznesu stavove.

Senić je, komentarišući najavu Organizacije muzičkih autora Srbije SOKOJ da će tužiti svakog državnog funkcionera za klevetu i uvredu, zloupotrebu službenog položaja, korupciju, sukob interesa, naknadu štete i nekompetentnost, rekao da ti nameti "guše male privrednike, preduzetnike, zanatlije".

- S jedne strane imamo ogromno opterećenje koje se kreće na godišnjem nivou od oko 15 miliona evra, a s druge nezadovoljstvo onih koji bi trebalo da budu krajnji korisnici takvih sredstava - rekao je Senić.

Navodeći da URS smatra da se svaka ekonomska i zakonska regulativa koja "guši" privredu Srbije u teškim ekonomskim trenucima mora menjati, on je naveo da će to biti deo kampanje URS-a.

Senić je naveo da su o uvođenju "muzičkog dinara" direktno razgovarali s privrednicima, odnosno ljudima koje ta mera pogađa.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA