• 1

Dodik: BiH nesposobna da egzistira

On je rekao novinarima u Bijeljini da je OHR davno trebalo da ode iz BiH, o čemu, kako je naglasio, govore i stavovi evropskih zemalja koje smatraju da je potrebno završiti s tim

  • 1

BiH svakodnevno pokazuje hroničnu nesposobnost da egzistira i da preživi kao zemlja, izjavio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.
- Ovde se više ne radi o tome da li postoji BiH. Pitanje je samo kako obezbediti da se na miran način raziđemo. To je jedino i suštinsko pitanje ako neko hoće to da posmatra racionalno, u suprotnom, možemo se ovako mrcvariti godinama i decenijama - istakao je Dodik.

On je rekao novinarima u Bijeljini da je OHR davno trebalo da ode iz BiH o čemu, kako je naglasio, govore i stavovi evropskih zemalja koje smatraju da je potrebno završiti s tim.
- Ovo je mučenje. Činjenica je da smo mi ovde žrtve nekih centara moći koji pokušavaju da dokažu nedokazivo - da se BiH može održati, što je nemoguće. Savet ministara BiH teško funkcioniše, parlament je nesposoban da odlučuje, ne poštuje se Dejtonski sporazum, nema volje da se prihvati njegova realnost i ovaj međunarodni ugovor krši se poslednjih 15 godina na principu navodnog jačanja BiH - naveo je predsednik Republike Srpske.
On je zaključio da BiH nije funkcionalna, niti to može da bude.

(izvor: Glas Srpske)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima