• 1

NOVI POŽAR: Ugrožene kuće u dva sela kod Leposavića

Šuma gori u selima podno Kopaonika, a požar se širi prema teritoriji opštine Raška. Na terenu su vatrogasci, građani i pripadnici civilne zaštite koji pokušavaju da obuzdaju vatrenu stihiju

  • 1

U selima Banovići i Ćirkovići, u opštini Leposavić, na severu Kosova večeras je izbio požar koji preti da ugrozi kuće u ovim selima, izjavio je član Opštinskog veća u Leposaviću Zoran Milojević.

Milojević je naveo da gori šuma u ovim selima podno Kopaonika i da se požar širi prema teritoriji opštine Raška, tako da su o najnovijem požaru obavešteni i vatrogasci iz ove opštine. Neke od kuća u ovim selima su ugrožene, a na terenu su vatrogasci, građani i pripadnici civilne zaštite koji pokušavaju da obuzdaju vatrenu stihiju, dodao je Milojević.

Na teritoriji opštine Leposavić u poslednjih dvadesetak dana skoro svakodnevno se pojavi po neki požar, a vatra je do sada uništila ogroman prostor koji je bio pošumljen, kao i nisko rastinje i livade.
Požarima pogoduju visoke dnevne temperature, a u gašenju požara na teritoriji Leposavića danima učestvuju vatrogasci i građani koji su uz pomoć teške mehanizacije tzv. zemljanim presecima uspevali da lokalizuju požare.
(izvor: Tanjug)


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima