NOVI POŽAR: Ugrožene kuće u dva sela kod Leposavića

Šuma gori u selima podno Kopaonika, a požar se širi prema teritoriji opštine Raška. Na terenu su vatrogasci, građani i pripadnici civilne zaštite koji pokušavaju da obuzdaju vatrenu stihiju

  • 1

U selima Banovići i Ćirkovići, u opštini Leposavić, na severu Kosova večeras je izbio požar koji preti da ugrozi kuće u ovim selima, izjavio je član Opštinskog veća u Leposaviću Zoran Milojević.

Milojević je naveo da gori šuma u ovim selima podno Kopaonika i da se požar širi prema teritoriji opštine Raška, tako da su o najnovijem požaru obavešteni i vatrogasci iz ove opštine. Neke od kuća u ovim selima su ugrožene, a na terenu su vatrogasci, građani i pripadnici civilne zaštite koji pokušavaju da obuzdaju vatrenu stihiju, dodao je Milojević.

Na teritoriji opštine Leposavić u poslednjih dvadesetak dana skoro svakodnevno se pojavi po neki požar, a vatra je do sada uništila ogroman prostor koji je bio pošumljen, kao i nisko rastinje i livade.

Požarima pogoduju visoke dnevne temperature, a u gašenju požara na teritoriji Leposavića danima učestvuju vatrogasci i građani koji su uz pomoć teške mehanizacije tzv. zemljanim presecima uspevali da lokalizuju požare.

(izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA