Fikret Abdić obnavlja "Agrokomerc"

Rad bi počeo u Hrvatskoj kroz oživljavanje poslovnih veza s lukom Rijeka i još nekim kompanijama u toj zemlji, rekao je bivši prvi čovek kompanije

  • 0

"Agrokomerc" se mora obnoviti, ali se prvo mora vratiti njegova imovina radnicima, rekao je bivši prvi čovek te kompanije Fikret Abdić.

U pograničnom hrvatskom selu Maljevac održana je izveštajno-izborna sednica Udruženja za zaštitu nezaposlenih deoničara "Agrokomerca", kojoj je prisustvovao i bivši prvi čovek te kompanije Fikret Abdić.

Skupštini je prisustvovao veliki broj zainteresovanih iz obližnje Velike Kladuše, gde je bilo sedište nekadašnjeg giganta "Agrokomerca", kao i iz drugih mesta u BiH, koji su doputovali u Hrvatsku.

Abdić je okupljenima, kojih je, prema proceni medija, bilo oko 2.500, poručio da se "Agrokomerc" mora obnoviti, "ali se prvo mora vratiti njegova imovina radnicima".

Prema rečima Mirveta Beganovića, člana Izvršnog odbora Udruženja, proširiće se izvršni odbor i nastaviti kontinuitet borbe za prava radnika i deoničara "Agrokomerca".

U Maljevcu su nekada bili pogoni za proizvodnju stočne hrane i odatle je 1963. godine krenuo razvoj "Agrokomerca", a danas je tamo punionica meda i fabrika pčelarske opreme u vlasništvu familije Abdić.

Udruženje je zatražilo da BiH kao država vrati "Agrokomerc", a dok se to pravno-formalno ne napravi, da mu se da u najam, tvrdeći da mogu pokrenuti proizvodnju za četiri meseca, a onda i u svim celinama.

Rad bi, kako je istaknuto, počeo u Hrvatskoj, kroz oživljavanje poslovnih veza s lukom Rijeka i još nekim kompanijama u toj zemlji i stavljanjem njegove imovine u funkciju u Hrvatskoj, kroz poslovne dogovore između BiH i Hrvatske.

Podsetimo, Abdić je početkom marta pušten iz zatvora u Puli nakon što je odslužio 10 godina i devet meseci kazne zbog ratnog zločina na području zapadne Bosne.

(D. Z. / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA