Dačić: Obradović i ja rešićemo trgovinu radnim mestima u prosveti

- One koji poseduju dokaze o trgovini radnim mestima u prosveti, kao i bilo kakvim drugim koruptivnim radnjama, pozivam da dostave sve dokaze i saznanja policiji", rekao je premijer Srbije

  • 3

Premijer Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić zatražio je od policije da u najkraćem roku, u saradnji sa tužilaštvom, ispita tvrdnje da su radna mesta u školama predmet trgovine i da njihova cena dostiže i do 7.000 evra.

- Očekujem da policija, u saradnji sa Prosvetnom inspekcijom i tužilaštvom, proveri ove tvrdnje. One koji poseduju dokaze o trgovini radnim mestima u prosveti, kao i bilo kakvim drugim koruptivnim radnjama, pozivam da dostave sve dokaze i saznanja policiji, a ja im garantujem da zbog toga neće imati nikakve probleme, jer time čine dobru stvar za čitavo društvo - kaže Dačić.

Forum beogradskih gimnazija (FBG) uputio je otvoreno pismo Žarku Obradoviću, u kojem traži da Ministarstvo prosvete povuče krivičnu prijavu i da se on izvini za optužbe koje je izneo na račun ovog foruma posle navoda da radno mesto u prosveti košta 7.000 evra.

- O ovom problemu razgovaraću sa ministrom prosvete Žarkom Obradovićem kako bismo zajedničkim snagama rešili problem - rekao je Dačić.

Kako "Press" saznaje u policiji, već su formirani predmeti kojima bi trebalo da budu istražene tvrdnje o korupciji u prosveti.

(D. Z. / Izvor: Press)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pantagruel

    3. septembar 2012 | 08:19

    Како се може изборити са корупцијом човек који је и сам корумпиран? Министар просвете, уместо државне, прима плату приватног универзитета "Мегатренд" који би, према надлежностима прописаним законом, требало да контролише. И та плата је неколико пута већа од оне коју примају "обични" министри. Сукоб интереса због ког би га требало сменити за пример.

  • Dragan

    3. septembar 2012 | 13:08

    Obradovic je crnogorac a oni su duboko ogrezli u korupciju sistemom zavičajnih veza.Treba ga udaljiti iz SPSa narod primecuje da je još ta stranka kao sledbenik komunizma otvorena za crnogorsku vezu.Crnogorci su upravo kao komunistički izvršioci i izvršili kolonizaciju Srbije.

  • Milan

    3. septembar 2012 | 03:02

    Nerviram se, i sam sa prosvetni radnik na birou. Jednostavno je izboriti se korupcijom, Formirati jasne kriterijume i sistem bodovanja, rekultate javno objaviti i primiti najbolje. To je toliko prosto da se uradi. Neka i godine cekanja posla nose odr br bodova da bi i losiji imali sanse da dodju na red. Tako je najlalakse spreciti korupciju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA