HULIGAN: Raščinjeni monah Dragan Davidović ponovo napao policajce!

Monah je uhapšen tokom protesta grupe vernika, u porti Manastira Gračanica u selu Tubravić, protiv najavljenog potapanja bogomolje

  • 2

Policija u Valjevu ponovo je uhapsila raščinjenog monaha Dragana Davidovića, a istražni sudija Osnovnog suda mu je odredio pritvor do osam dana.

Kao i u junu, bivši monah je uhapšen zbog napada na policajce, tokom protesta grupe vernika u porti Manastira Gračanica u selu Tubravić, koji se protive najavljenom potapanju bogomolje tokom punjenja hidroakumulacije "Rovni".

Davidović je bio iza rešetaka pre dva meseca kada je nasrnuo svojim automobilom na policajce i radnike koji čiste korito budućeg veštačkog jezera, ali je vanraspravno krivično veće Osnovnog suda tada uvažilo žalbu njegovog branioca i ukinulo mu jednomesečni pritvor.

Prethodno je raščinjeni monah macolom srušio dva stuba buduće telemerne stanice na brani i tako napravio štetu od oko 800.000 dinara.

Odmah po puštanju iz pritvora on se vratio u portu manastira gde predvodi vernike koji sebe nazivaju “stražari gračanički” i gde se izvode arheološki radovi kako bi se utvrdila starost manastira. Zbog protesta vernika arheolozi su tražili asistenciju policije.

Manastir Gračanica, tokom punjenja jezera naći će se pod vodom, "s obzirom na to da je utvrđeno da je zbog trošnog materijala kojim je građen, njegovo dislociranje nemoguće".

(I. M. / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lord pera

    3. septembar 2012 | 10:50

    Prvo, ne vredjajte svestenike pogrdnom nazivom pop. Drugo, Davidovic nije bio svestenik nego monah. Trece, monah napao kordon policije!? Nije nego!!! Pa nijo on nindza, nego monah. I dokle cete da plasirate poluistine,da ne kazem lazi. Nije vam palo na pamet da pitate i drugu stranu? Narod brani svetinju, a vlast salje batinase. Sto ne ruse bespravno podignutu dzamiju u Beogradu?

  • hp

    3. septembar 2012 | 11:34

    ovaj novinar,što je pisao tekst,nema pojma o čemu se ovde radi...monah brani svetinju,i spašava valjevo od ekološke bombe...svi ćute o tome...bolje bi bilo da su se vaši novinari raspitali detaljno o svemu...najvažnije je da nagrde monaha...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA