HRVATSKA: Podmazao vrata aviona puterom jer nisu mogla da se zatvore!

- Molim vas ili za više putera ili da ubuduće tehničke službe češće podmazuju zaptivke na vratima - zavapio je pilot u službenom mejlu šefovima u "Kroacija Erlajnz"-u

  • 0

"Poštovani, predlažem da planirate na svim letovima dodatni maslac za posadu kako ne bih ponovno bio primoran oduzeti maslac članu posade da bih namastio novu zaptivku na vratima".

Ovako počinje službeni mejl pilota "Kroacija Erlajnsa" šefovima tehničkih službi.

Zapovednik aviona i njegova najbliža posada nisu mogli da zatvore vrata aviona Slavonija, registracijskih oznaka 9ACQA, na letu 351 iz Istanbula u Zagreb u sredu.

Kapetan je vukao vrata iznutra, prvi oficir je spolja nameštao zaptivku, treći član posade je pokušavao da okrene ručicu, a četvrti je pazio da, dok to rade, neko neovlašćeno ne uđe u avion.

- Kako nakon nekoliko minuta nismo imali baš nikakog uspeha, pribegli smo podmazivanju. Prvo smo pomislili da bi za to bilo dobro maslinovo ulje, ali zbog cene smo odustali i iskoristili puter. Posle putera je išlo ko podmazano, zato vas molim ili više putera za avion ili da tehničke službe češće podmazuju vrata - piše kapetan u dopisu.

- U "Kroacija Erlajnzu" su pokrenuli internu proveru kako bi utvrdili zbog čega je došlo do poteškoća sa zatvaranjem vrata putničke kabine. Zbog toga zasada ne možemo da govorimo o bilo kakvom tehničkom propustu. Sigurnost putnika bila je na najvišem mogućem nivou i let je obavljen u skladu s najvišim sigurnosnim kriterijumima - saopšteno je iz te kompanije.

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA