CENOVNI ŠOK: Poskupljuju skoro sve namirnice u septembru!

Mleko i mlečni proizvodi skuplji u proseku od jedan do 3,8 odsto, svinjetina od tri do pet odsto. Trgovci tvrde da su nove cenovnike dobili od dobavljača koji kao razlog navode skok cena sirovina i nestabilan kurs dinara

  • 4

Mleko i mlečni proizvodi, meso, brašno, jaja, ulje, gazirana pića su dobili nove, više cene, a do kraja meseca, prema najavama trgovaca, skočiće cena kafe, testenina, smrznutog voća, tunjevine i pojednih vrsta mesnih prerađevina.

Gotovo svi domaći proizvođači mleka i mlečnih proizvoda podigli su svoje cenovnike u proseku od jedan do 3,8 odsto. Svi veći proizvođači mesa će danas podići cene svinjetine od tri do pet odsto, a juneće meso će poskupeti u proseku za jedan odsto.

Prvih dana septembra poskupelo je brašno, pojedinih proizvođača čak za 26 odsto, smrznuto testo ima nove cenovnike skuplje od 10 do 20 odsto, a testenine će tek poskupeti u prvoj polovini ovog meseca u proseku za 10 odsto.

Trgovci se ne upuštaju u objašnjavanje novih cenovnika ističući da su ih dobili od dobavljača koji poskupljenja pravdaju skokom cena sirovina i nestabilnim kursom dinara.

- U najavi je poskupljenje kafe sredinom meseca od sedam do 10 odsto, skuplji će biti i sokovi, kao i organski proizvodi - kažu trgovci.

Sa druge strane, snižene su cene pojedinih "milka" čokolada za 20 odsto, pelene "pampers" su jeftinije za šest odsto, a tečni deterdžent "persil", "meriks" i osveživač "bref" su od juče jeftiniji za 25 do 31 odsto.

(Telegraf.rs / Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    4. septembar 2012 | 09:45

    Glasali ste,dobili ste!!! Jao samo cekam kada ce te da ponovite 5. oktobar...Mada dosta ste zilavi ali puci ce te vrlo ubrzo!!!

  • Xtreme

    4. septembar 2012 | 10:36

    Dok se nekome ne naje..mo mile majke bice jos gore ...

  • vladaa

    4. septembar 2012 | 09:47

    Kako vas nije sramota???Imam malo dete i humanubkupujem na tri dana i placam je od 830-900din a gde je pampers i...Sve je poskupelo sve sve sve

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA