Atanasije Dačiću: Zemaljske Srbije nema bez nebeske!

Episikop Atanasije u otvorenom pismu upitao premijera da li zna da za Srbe Svetoga Save i kosovskog Velikomučenika Lazara nema zemaljske Srbije bez nebeske

  • 2

Povodom izjave premijera Ivice Dačića da "hoće da vodi realnu politiku, a ne nebesku Srbiju" , njegovo preosveštenstvo umirovljeni episkop zahumsko-hercegovački i primorski Atanasije poručio mu je da zemaljske Srbije nema bez nebeske.

Epsikop Atanasije je u otvorenom pismu upitao Dačića da li zna da za Srbe Svetoga Save i kosovskog Velikomučenika Lazara nema zemaljske Srbije bez nebeske, kao što nema ni ljudskog bića samo zemaljskog, bez nebozemnog.

U pismu se naglašava da pravoslavna vera i Crkva Božja žive život koji započinje na Zemlji, a nastavlja u Carstvu nebeskom po srpskom svetokosovskom Zavjetu i ne prihvata takozvano "civilizacijsko" raspolućenje i degradiranje čoveka i naroda svođenih na ovozemnu horizontalu groba i smrti.

Umirovljeni episkop Atanasije je u otvorenom pismu podsetio Dačića da je na poslednjim izborima u Srbiji dobio jedva sedminu glasova Srba koji su izašli na izbore, a što je daleko manje od onih koji nisu.

(I. M. / Izvor: Vesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Драган ( Добој )

    4. septembar 2012 | 16:05

    Владика Атанасије је најписменији Српски Владика и свака му је на мјесту. Откуд једном Дачићу да је он тај који може да одлучује о Српском Косову и светињама које се тамо налазе??!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA