ŠAPTAČ ZMIJAMA: Bivši robijaš lovi zmije kako bi zaštitio decu!

Zijad Kahrimanović Šiko na Ibici je od jednog Sirijca naučio zanat ukrotitelja zmija. Danas ga zovu gde god da je potrebno da se obračuna s gmazovima

  • 0

Bivši robijaš Zijad Kahrimanović Šiko (53) pomaže ljudima u Zavidovićima (BiH) tako što golim rukama hvata zmije!

Kako se boriti sa ovim opasnim primercima životinja naučio je u zatvorima. Prve zmije Šiko je lovio kao dečak dok je s ocem pecao uz reku Gostović. Zbog problematične prošlosti bio je u brojnim zatvorima, a na Ibici je izučio zanat hvatanja zmija.

- Tamo sam se družio sa zatvorenikom iz Sirije, koji me učio kako da hvatam opasne crne poskoke. Nismo govorili isti jezik, ali smo se razumeli. Naučio me da ruku zamotam belom tkaninom jer poskoci lete na belo. Pustim ga da me ugrize za majicu, ispusti otrov i postane bezopasan - kaže bivši pljačkaš i diler, tetoviran od glave do pete, koji je na telu ovekovečio i svoje zanimanje velikom tetovažom zmije.

Osim u Španiji, bio je i u zatvorima u BiH i Hrvatskoj i svugde se susretao sa zmijama. Danas umeće hvatanja zmija koristi kako bi od otrovnica sačuvao decu.

- Kupaju se po kamenjaru na reci, a zmija nadaleko oseti da je dete slabije od odrasle osobe. Nekad me ljudi zovu kad oko kuće vide zmije, pa im pomognem. Nekad me i plate dobro, ali ako je zbog sigurnosti dece ne naplaćujem - rekao je Šiko i dodao kako bi svaki put kad bi ga zmija ugrizla sam isisao krv.

Tvrdi da mlađe zmije nemaju dovoljno otrova pa ih i pusti da ga ugrizu, iako to nikome ne bi preporučio.

(Telegraf.rs / Izvor: 24sata.hr/ Foto: Marko Perić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA