Istraga u NBS stigla do Šoškića?

Istražni organi detaljno pregledaju svu dokumentaciju Narodne banke Srbije iz perioda kada je Dejan Šoškić bio na čelu ove ustanove

  • 1

Istražni organi već neko vreme "češljaju" poslovanje Narodne banke Srbije u prethodne dve godine, kada je na čelu ove ustanove bio Dejan Šoškić. To je indirektno potvrdio i vicepremijer Aleksandar Vučić, koji je istakao da će se tek videti "šta je Šoškić radio".

Kako piše dnevni list "Press", nadležni organi detaljno proveravaju svu dokumentaciju koja je prošla kroz ruke bivšeg guvernera.

- Niko ne prejudicira bilo čiju, pa ni Šoškićevu krivicu. Ali imamo nalog da pažljivo prečešljamo papire i poslovanje, posebno sve vezano za Agrobanku i još neke sumnjive poslove, a mislimo da je svima, pa i bivšem rukovodstvu NBS, u interesu da se razjasni sve što je, možda, bilo sporno -  ističe sagovornik ovog dnevnog lista.

On naglašava da postoji sumnja za razne sporne veze Šoškića sa Agrobankom, ali i nekim drugim aferama.

- Zato se sada češlja bukvalno sva dokumentacija NBS i skupljaju dokazi - kaže izvor Pressa.

On naglašava da će se uskoro znati da li je, sa kim je i na koji način Šoškić bio povezan.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić najavio je gostujući u emisiji B92 da će se tek videti šta je bivši guverner NBS Dejan Šoškić radio. On ipak nije želeo da precizira šta tačno time hoće da kaže.

(M. S. / Izvor: Press)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    5. septembar 2012 | 12:17

    To je inače manir crnogoraca u Srbiji.Pljačka,kriminal i korupcija.To oni nazivaju "snalaženje".Sad im visi zatvor za Šoškica.Verujem da cemo ih rasterati.Kad kobac uhvati kvočku pilici se sami razbeže.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA