KOME VEROVATI? Mrkonjić kaže da se pregovora sa "Er Azijom", Maležani tvrde da nisu zainteresovani!

Ministar saobraćaja Srbije rekao da su počeli razgovori sa malezijskom aviokompanijom o kupovini "Jat ervejza", dok lou-kost kompanija negira

  • 1

Ministar saobraćaja Milutin Mrkonjić potvrdio je da su započeti pregovori sa "Er Azijom" iz Malezije o kupovini nacionalnog avio-prevoznika, kompanije "Jat ervejz".

Mrkonjić je rekao da je u pitanju ozbiljna malezijska kompanija i da se nada pozitivnom ishodu razgovora.

Međutim,  izvršni direktor "Er Azija" grupe Toni Fernandes odbacio je danas navode da je ta lou-kost kompanija zainteresovana preuzimanje "Jat ervejza".

Prema pisanju sajta www.themalaysianinsider.com, Fernandes je, upitan da prokomentariše napise u medijima, u pisanoj poruci kratko naveo da "nema istine" u tim pričama.

Podsetimo, "Večernje novosti" su objavile da su se predstavnici malezijske niskotarifne avio-kompanije "Er Azija" u utorak sastali sa ministrom saobraćaja. Predlog Vladi Srbije trebalo bi da stigne do petka, a kompanija namerava da u Beogradu napravi regionalni centar iz kojeg bi se preko Kuala Lumpura letelo i ka najudaljenijim destinacijama - Japanu i Australiji.

Flotu "Er Azije" trenutno čini 101 avion, a poslednja letilica od još 200 naručenih "erbasova" biće isporučena ovom loukosteru 2016. godine. "Er Azija" saobraća ka 400 destinacija u 25 zemalja i već četvrti put zaredom je proglašena za najbolju loukost kompaniju u svetu. Kako saznaju "Novosti", kontakt sa "Er Azijom" je uspostavljen preko pilota Jat ervejza, koji su prve razgovore sa predstavnicima ove malezijske kompanije imali u junu ove godine u Singapuru.

(M. S. / Izvor: Tanjug, Večernje novosti, Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radoš, zvani Džoni

    6. septembar 2012 | 21:01

    Ekskluzivno za sve vas koji ste propustili početne časove srpskog jezika u osnovnoj školi: državljani Malezije u srpskom jeziku kaže se Malezijci, a ne neki Maležani, Malezi, Melezi, Maleži i slične budalaštine!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA