PLJAČKA VEKA: Akteri oslobođeni zbog nedostatka dokaza!

Sud je oslobodio Uroša Petrovića, Ivana Juraka, Nenada Kurila, Novicu Eleka, Marka i Bogdana Restovića, Miloša Markovića, Aleksandra Bulajića i Nenada Grčića. Advokati najavljuju da će tužiti državu

  • 2

Suđenje za "pljačku veka"  završeno je u Višem sudu u Beogradu izricanjem oslobađajućih presuda za sve aktere!  Grupa na čelu sa Urošem Petrovićem, koja je bila optužena da je u dve pljačke u Beogradu otela skoro milion evra, puštena je na slobodu.

Sud je osim Petrovića oslobodio Ivana Juraka, Nenada Kurila, Novicu Eleka, Marka i Bogdana Restovića, Miloša Markovića, Aleksandra Bulajića i Nenada Grčića.

Izuzetak je Milan Mrvić, koji je osuđen na sedam godina zbog razbojništa i zadržan je u pritvoru. Bivši policajac Petar Obradović je zbog neovlašćenog posedovanja droge osuđen na šest meseci zatvora uslovno na dve godine, dok je Senad Denaj zbog posedovanja droge i oružja kažnjen sa pet meseci zatvora i 50.000 dinara.

Ovoj grupi je bilo stavljeno na teret da je 10. marta 2011. godine u Ustaničkoj ulici otela 83 miliona dinara od radnika obezbeđenja firme Sekuritas servis.

Grupi od 12 članova sudilo se i za pljačku iste firme godinu dana ranije, kada su na parkingu iza TC "Piramida" u Novom Beogradu opljačkali kombi, iz kog su odneli oko 23 miliona dinara.

Vest da je 10. marta prošle godine, kao po holivudskom scenariju, oružana grupa razbojnika otela skoro 800.000 evra, odjeknula je Srbijom. Optužnica koja tokom suđenja nije dokazana tvrdila je da su pod rotacionim svetlima presreli kombi s novcem Univerzal banke, puškama razbili prozore automobila, prišli maskirani fantomkama i naterali radnike obezbeđenja preduzeća "Sekuritas" da im predaju oružje. Posle pljačke su pobegli velikom brzinom i nedaleko odatle spalili automobile.

Branioci oslobođenih su najavili da će tužiti državu zbog toga što su njihovi klijenti neovlašćeno bili u pritvoru.

(A. T. )

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    5. septembar 2012 | 18:03

    Auuuuu gde ja zivim...Znaci tuga...Zadnje vreme je doslo...Kriminalci da tuze drzavu...Svaka cast...Tako treba

  • ljubica

    6. septembar 2012 | 08:47

    SRBIJO STIDI SE, STIDI SE I NESTANI. I TREBA DA NAS NEMA, STIDIM SE STO SAM DRZAVLJANIN OVE ZEMLJE.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA