ONA: Nikolić prisustvovao indijskom plesnom spektaklu (VIDEO)

Predsednik Srbije, Tomislav Nikolić u pratnji supruge Dragice, prisustvovao je izvođenju tradicionalnog indijskog plesa, starog više od hiljadu godina

  • 0

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić i ambasadorka Indije u Srbiji Nengce Louvum večeras su u Knjaževsko-srpskom teatru u Kragujevcu prisustvovali izvođenju predstave "Ona", poznate indijske plesne grupe "Katak".

Naglašavajući da će Srbija i Indija i ubuduće razvijati saradnju, Nikolić je novinarima rekao da ne samo Indija, već mnoge zemlje, posebno Dalekog Istoka, svakodnevnim životom neguju svoju tradiciju, istoriju i kulturu.

-I u Srbiji će neko zaigrati kolo i zapevati staru pesmu, ali u Indiji je to drugačije jer je to kod njih svakodnevnih život, a mi pomalo zaboravljamo-rekao je Nikolić, koji je u kragujevački teatar došao u pratnji supruge Dragice.

Objašćavajući da je reč o jednom o najstarijih indijskih plesova, ambasadorka te zemlje navela je da je ples star više hiljada godina.

- Nije reč o posebnoj posvećenosti tradiciji i kulturi, već je to u našoj zemlji način života-rekla je Louvum i dodala da se u Indiji kroz svakodnevni život i običaje neguje ono što je usađeno i dato indijskom narodu.

Indijski ples "Ona" je priča o drevnim boginjama inspirisana zapisima iz Rigvede, jednog od najstarijih spisa u ljudskoj istoriji u kojoj se pominju stara indijska božanstva.

Plesna predstava sastoji se iz šest kompozicija od kojih je svaka posvećana jednoj od boginja.

Koreograf plesne trupe i glavni izvođač je Šarmista Mukaređi, inače priznata umetnica indijskog tradicionalnog klasičnog plesa.

Indisjka plesna grupa je pre nastupa u Kragujevcu gostovala u Beogradu i Novom Sadu, a prethodno i u mnogim zemljama poput SAD, Nemačke, Venecuele, Kine.

Pogledajte video iz kragujevačkog teatra.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA