• 0

Vorlik: Smena guvernera oborila rejting Srbije

Način na koji su u Skupštini, na brzinu i bez rasprave u javnosti, usvojeni amandmani o NBS nas je zabrinuo jer smatramo da Srbija treba da pokaže poštovanje prema nezavisnim institucijama - kaže ambasadorka SAD u Srbiji

  • 0

Ambasador SAD u Srbiji Meri Vorlik kaže da je smena guvernera Narodne banke Srbije uticala na smanjenje rejtinga Srbije i na ocenu njene pogodnosti za biznis.
- Način na koji su u Skupštini, na brzinu i bez rasprave u javnosti, usvojeni amandmani o NBS nas je zabrinuo jer smatramo da Srbija treba da pokaže poštovanje prema nezavisnim institucijama. To je uticalo na smanjenje rejtinga Srbije, ali i na ocenu pogodnosti Srbije za biznis -  rekla je Vorlik za dnevni list "Blic".

Ona smatra da će za novo rukovodstvo NBS biti izazov da pokaze da će raditi nezavisno i u skladu sa principima vladavine zakona.
Vorlik, koja napušta Srbiju sredinom septembra, istakla je podršku novim vlastima za dosadašnje poteze i obećanja vezana za politiku prema Kosovu i pristupanje EU.
(M. S. / Tanjug)


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima