TELEGRAF OTKRIVA: Krivične prijave protiv "grobara" koji su napali Slavicu Đukić Dejanović!

MUP Srbije podneo krivične prijave protiv 15 pripadnika Partizanove navijačke grupe "Zabranjeni" zbog opkoljavanja automobila u kome se u tom trenutku nalazila v.d. predsednika Srbije

  • 2

MUP Srbije podneo je krivične prijave protiv 15 pripadnika Partizanove navijačke podgrupe "Zabranjeni" koji su u maju ove godine opkolili službeni automobil Slavice Đukić Dejanović, u tom momentu predsednice Skupštine, ali i v.d. predsednika Srbije, saznaje Telegraf.rs!

Kao što je naš portal prvi objavio, do drame nadomak Kragujevca došlo je kad su navijači FK Partizan blokirali put, jer im policija nije dozvolila da uđu u grad bez kupljenih karata za meč Radničkog i Partizana. U toj koloni zatekla se i prva dama parlamenta, čiji su "audi" navijači napali lupajući po haubi, da bi se povukli nekoliko minuta kasnije.

Među ovih 15 "grobara" nalaze se i Ž. M. (28) iz Zemuna i I. Ž. (29) iz Beograda, kao i M. J. (18) iz Požege, koji su učestvovali u divljanju navijača na pomenutoj utakmici, odigranoj istog dana kada se incident desio na putu za Kragujevac, o čemu je Telegraf već pisao.

Oni su preskočili ogradu i ušli na atletsku stazu s namerom da krenu prema navijačima drugih Partizanovih navijačkih grupa koje su takođe bile na stadionu. U toku utakmice lomili su sedišta i njima gađali pripadnike Žandarmerije, ali su ih kamere MUP-a snimile, na osnovu čega su identifikovani.

Za napad na ovlašćeno službeno lice u vršenju službene dužnosti zakonom je zaprećena kazna zatvora od tri meseca do tri godine. Ukoliko su navijači prilikom napada naneli lakše povrede ili uputili pretnje, u tom slučaju je predviđena kazna od šest meseci do pet godina zatvora.

U MUP-u Srbije rečeno nam je  da moraju da provere u nadležnoj službi koje je tužilaštvo nadležno za taj slučaj i u kojoj je fazi postupak.

Slavica Đukić Dejanović nije odgovaral na pozive Telegrafa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    6. septembar 2012 | 20:17

    Kakva laz da su je napali!!! E bas mi krivo sto je stvarno nisu povredili ili...Pa bar da znaju zasta ce da sluze kaznu

  • Kila

    7. septembar 2012 | 13:32

    mora da se mnogo uplasila, pa su zlocinci morali biti kaznjeni...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA