• 0

POČAST ZA ŠETAČA PO MESECU: Nil Amstrong biće sahranjen u moru

Nil Armstrong je bio komandant američke svemirske letelice Apolo 11, koja se 20. jula 1969. godine spustila na Mesec, a poznat po rečenici koju je tada izgovorio "Ovo je mali korak za čoveka, ali veliki skok za čovečanstvo"

  • 0

Nil Armstrong, prvi čovek koji je hodao po Mesecu, biće sahranjen u moru, rekao je portparol porodice, ne navodeći više detalja o vremenu ili tačnom mestu sahrane.
Javna memorijalna služba biće održana 13. septembra u Nacionalnoj katedrali u Vašingtonu.

Službu, koja će biti otvorena za javnost, dok se ne popune mesta u katedrali, prenosiće uživo Televizija NASA, a za sam događaj potrebno je dobiti rezervacije od američke svemirske agencije.
Privatna služba za Armstronga, koji je umro 25. avgusta u 83. godini od komplikacija posle kardiovaskularne operacije, održana je u Ohaju.
Armstrong je bio komandant američke svemirske letelice Apolo 11, koja se 20. jula 1969. godine spustila na Mesec sa ljudskom posadom.
Tada je oko šestine stanovništva sveta pratilo TV-prenos spuštanja letelice na Mesec i čulo Armstornga kako, kada je sa stepenica stupio na tlo, izgovara: "Ovo je mali korak za čoveka, ali veliki skok za čovečanstvo".
(D. Z. / Tanjug)


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima