ŠTRAJK: "Lufthanzini" avioni ne lete, hiljade ljudi zarobljeno na aerodromima!

Letačko osoblje nemačke avio-kompanije zahteva povišicu od 5 odsto, dok poslodavci nude 3,5. Zbog štrajka je otkazano dve trećine letova

  • 0

Letačko osoblje nemačke avio-kompanije ''Lufthanza'' počelo je u ponoć generalni štrajk širom Nemačke, zbog koga je otkazano oko 1.200 letova, odnosno dve trećine planiranih. Štrajk će trajati 24 sata.

Zaposleni u nemačkoj avio-kompaniji, njih više od 18.000, u borbi za bolje zarade i uslove rada, zahteva povišicu pet odsto, dok poslodavac, prema poslednjim rezultatima pregovora, nudi 3,5 odsto.

Nervozni putnici i radnici kompanije i dugi redovi pred šalterima, otkazani letovi i milionske materijalne štete, koje se precizno još ne saopštavaju, hiljade "zarobljenih'' putnika - bilans je proteklih štrajkačkih dana na aerodromima u Berlinu, Frankfurtu i Minhenu.

Najnoviji štrajk mogao bi biti jedan od najvećih sa kojima se ''Lufthanza'' u svojoj istoriji suočavala, prenose nemački mediji.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA