Crnogorci falsifikovali najprodavaniju cigaretu u muslimanskom svetu!

"Istern kompani Idžipt" tuži "Duvanski kombinat Podgorica" zbog proizvodnje kopije "kleopatre", koja je deveta na listi od deset najprodavanijih brendova cigareta u svetu

  • 0

Fima "Istern kompani Idžipt" najavila je da će podneti tužbu protiv "Duvanskog kombinata Podgorica" zbog proizvodnje cigareta marke "kleopatra".

- Jedini smo pravni vlasnik trgovačke marke cigareta "kleopatra", što znači da nijedna druga kompanija nema zakonska prava za proizvodnju ili da se na neki drugi način bavi proizvodima s našim zaštitnim znakom - kaže Farag Murad, direktor odeljenja za izvoz u egipatskoj "Istern kompani Idžipt".

"Duvanski kombinat" je u većinskom državnom vlasništvu, stoga država jedina može biti odgovorna za nelegalnu proizvodnju cigarete "kleopatra" po narudžbi kompanije "FZE Liberti".

"Istern kompani Idžipt" proizvodi "kleopatru", koja je deveta na listi deset najprodavanijih brendova cigareta u svetu.

- Niko u Evropi ne može da proizvede te cigarete bez odobrenja ili dozvole Egipatskog akcionarskog društva. Do sada nismo odobrili bilo kojem pravnom ili fizičkom licu da pravi proizvode koji nose naš brend - saopštio je Farag Murad.

Iz Vlade Crne Gore, tačnije iz resornog Ministarstva poljoprivrede, krajem jula su tvrdili da je firma "FZE Liberti" iz Ujedinjenih Arapskih Emirata stvarni naručilac proizvodnje cigareta marke "kleopatra" u "Duvanskom kombinatu".

Prema nezvaničnim informacijama, u posao proizvodnje cigareta u "Duvanskom kombinatu" uključen je i crnogorski biznismen Ranko Ubović, vlasnik lokala "Grand".

(D. Z. / Izvor: Dan)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA