SRAMOTA: Demolirali igralište za decu sa invaliditetom!

Vandali su iz inkluzivnog parka u Pirotu, koji treba da se otvori 13. septembra, ukrali skupocenu mesinganu česmu, polomili koševe i ogradice na igračkama

  • 0

Inkluzivni park u Ustaničkoj ulici u Pirotu, jedino igralište u kome mogu da uživaju i deca sa invaliditetom jer sadrži pristupne rampe za invalide, demolirano je i pre nego što je svečano otvoreno.

Branislav Kostić iz opštine Pirot kaže da su vandali ukrali skupocenu mesinganu česmu, polomili koševe, polomili ogradice na igračkama, a čak su ukradeni i slivnici koji su iz preventivnih razloga bili vezani lancima.

- U izgradnju ovog igrališta opština je uložila 1,2 miliona dinara, a "EFG" banka još 1,6 miliona. Urađena je rasveta, pristupne rampe, postavljeni su koševi, klupice, moderna česma, veliki broj igračaka, ali je dobar deo toga već sada uništen, iako česma svečano treba da bude otvorena tek 13. septembra. Policija bi trebalo češće noću da dolazi ovde i proverava šta se ovde radi - navodi Kostić.

Vandali se na igralištu okupljaju posle ponoći i do ranih jutarnjih časova iživljavaju nad igračkama, praveći nesnosnu buku, zbog čega stanari okolnih zgrada igračke polivaju prerađenim uljem nadajući se da će tako sprečiti divljanje.

(G. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA