Šabić: Laž je da sam uzimao novac!

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti negira da je u okviru projekta "Zaštita uzbunjivača" prisvojio novac

  • 0

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić kaže da je u saopštenju NVO "Doktori protiv korupcije" "namerno izrečena laž" na njegov račun i iznosi više optužbi, uključujući i tu da je u okviru projekta "Zaštita uzbunjivača" prisvojio novac.

 

"Pod punom moralnom, materijalnom, krivičnom i svakom drugom odgovornošću, tvrdim da je istina da, ne samo poverenik lično, nego ni bilo ko od zaposlenih u Službi poverenika u okviru projekta ''Zaštita uzbunjivača'' nije primio ni jedan jedini dinar, niti je projektom bila predviđena bilo kakva mogućnost za to", navodi se u saopštenju Poverenika.

 

Šabić navodi da je od početka realizacije projekta bio suočen sa zahtevima da grupi ljudi okupljenih oko sajta "Pištaljka" poveri u okviru projekta više poslova od onih koji su im povereni, kao i da im isplati veće honorare od onih koji su projektom bili planirani.

 

"Kada to nisam učinio, budući da nisam ni želeo ni mogao, bio sam suočen sa ugrožavanjem toka realizacije projekta, jer me je ''Pištaljka'', i pored toga što je prethodno ipak prihvatila obeveze u realizaciji projekta, obavestila da u projektu ne želi da učestvuje", naveo je u saopštenju Šabića.

 

Nakon toga usledila je i kampanja u vidu "proturanja raznoraznih dezinformacija i neistina, besmislenih i neosnovanih optužbi za ''pranje para", navodi se u saopštenju poverenika.

 

Šabić, kako je dodao, nije siguran da li će posle svega pronaći volje da nastavi sa koordinacijom projekta "Zaštita uzbunjivača".

 

"Ali znam da ću se potruditi da nađem vremena da samozvanim ''uzbunjivačima'' i ''borcima protiv korupcije'' pokažem da se čak i u neuređenoj zemlji, kakva je naša, za iznošenje beskrupuloznih laži snosi odgovornost pred sudom", zaključio je Šabić.

 

(D. Z. / Tanjuga)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA