"Pusi rajot" spalile Putinov portret! (VIDEO)

U novom video-snimku članice pank grupe, koje su nedavno osuđene, zahvalile su se pop zvezdi Madoni na podršci i spalile portret ruskog predsednika

  • 1

U video-snimku svog "zatvorskog singla" dve članice pank benda "Pusi rajot", sa fantomkama na glavama i u mini-suknjama, popele su se na jednu zabranjenu zgradu, odakle su govorile na engleskom, udarale štapom po Putinovoj slici, koju su na kraju i zapalile i obećale da će nastaviti svoju "muzičku borbu".

Tri članice grupe nalaze se na odsluženju dvogodišnje kazne zatvora, zbog njihove "pank molitve" u hramu Hrista Spasitelja u Moskvi, u kojoj su od Bogorodice tražile da spasi Rusiju od Putina.

Njihovo suđenje izazvalo je međunarodni gnev, a veliki broj poznatih zapadnjaka, uključujući tu i Madonu i Pola Makartnija, pozvao je Kremlj da ih oslobodi.

I bivši poljski predsednik, dobitnik Nobelove nagrade za mir 1983. godine Leh Valensa tražio je u pismu Putinu da pomiluje pankerke, navodeći da su se one samo borile rečju za svoje stavove, mada na loš način.

(Telegraf.rs / Beta)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Slavisa

    8. septembar 2012 | 15:19

    Malo su ih osudili, trebalo minimu na deset godina pa protjerati u London

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA