• 0

Za ubistvo 13 Srba samo četiri godine zatvora!

Vrhovni sud Hrvatske je bivšeg policijskog specijalca Mihajla Hrastova, optuženog za ubistvo rezervista JNA na Koranskom mostu u Karlovcu 1991. godine, osudio na samo četiri godine zatvora!

  • 0

Vrhovni sud Hrvatske je bivšeg policijskog specijalca Mihajla Hrastova, optuženog za ubistvo 13 Srba, rezervista bivše JNA na Koranskom mostu u Karlovcu 1991. godine, osudio na samo četiri godine zatvora!
Hrastov se nije pojavio na izricanju presude, a umesto njega u sudnicu su došla tri advokata. Ovo je šesta po redu presuda Hrastovu izrečena za više od 20 godina, koliko traje proces protiv njega. Tri puta je oslobođen i dva puta osuđen. Hrastov je u decembru 2010. pušten iz zatvora u Lepoglavi.

- Nije slučajno što je Vrhovni sud ovu presudu doneo nedelju dana uoči godišnjice ovog monstruoznog zločina koji se desio 21. septembra 1991. Meni je, međutim, nešto drugo fascinantnije. Prema zakonu, za ratni zločin je najmanja propisana kazna pet godina, sem ako nema olakšavajućih okolnosti. Možda je ta okolnost što je Hrastov ubio "samo" 13 ljudi?! - kaže direktor "Veritasa" Savo Štrbac, pa nastavlja:
- Pri tome, ne zaboravite da je Bogdan Banić svojevremeno osuđen na šest godina zatvora zbog ubistva životinja koje su navodno pripadale Hrvatima. Šta će vam bolji dokaz za dvostruke aršine hrvatskog pravosuđa - ističe Štrbac.
(Telegraf.rs / Izvor: Vesti)


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima