• 0

ZENICA: I čistačici traže fakultet!

Verovali ili ne, Osnovna škola "Hamza Humo" kod Zenice raspisala je konkurs za posao čistačice sa obaveznim visokim obrazovanjem!

  • 0

Osnovna škola "Hamza Humo" u selu Babino, udaljenom desetak kilometara od Zenice, zabeležena je kao prva koja je za posao čistačice tražila kandidata sa položenim stručnim ispitom i uverenjem o proseku ocena sa fakulteta.
- Vi mene zezate! Odakle vam to... Ma dajte, to nije istina... Kakav fakultet treba za posao čistačice - rekao je Rasim Bajrić, pomoćnik ministra za obrazovanje Zeničko-dobojskog kantona, pošto su ga novinari upitali da li je moguće da je za posao čistačice u školi potrebna fakultetska diploma.

Direktor škole koja je raspisala konkurs priznaje da je u pitanju "tehnička greška".
- Sutra će izaći novi, ponovljeni konkurs, jer smo pogrešili u tehničkoj pripremi oglasa. Kopirali smo sadržaj konkursa koji je validan za nastavnike. Znači, radi se o našoj gruboj greški. Zaista nam je žao zbog ovog propusta. Ne, radnica ili radnik koji se prijavi na konkurs za upražnjeno radno mesto za održavanje higijene u školi na određeno vreme u trajanju od godinu dana ne treba da ima završen fakultet - izjavio je Amir Zukić, direktor škole.
(Telegraf.rs / Izvor: Vesti online)


 

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima