ZENICA: I čistačici traže fakultet!

Verovali ili ne, Osnovna škola "Hamza Humo" kod Zenice raspisala je konkurs za posao čistačice sa obaveznim visokim obrazovanjem!

  • 0

Osnovna škola "Hamza Humo" u selu Babino, udaljenom desetak kilometara od Zenice, zabeležena je kao prva koja je za posao čistačice tražila kandidata sa položenim stručnim ispitom i uverenjem o proseku ocena sa fakulteta.

- Vi mene zezate! Odakle vam to... Ma dajte, to nije istina... Kakav fakultet treba za posao čistačice - rekao je Rasim Bajrić, pomoćnik ministra za obrazovanje Zeničko-dobojskog kantona, pošto su ga novinari upitali da li je moguće da je za posao čistačice u školi potrebna fakultetska diploma.

Direktor škole koja je raspisala konkurs priznaje da je u pitanju "tehnička greška".

- Sutra će izaći novi, ponovljeni konkurs, jer smo pogrešili u tehničkoj pripremi oglasa. Kopirali smo sadržaj konkursa koji je validan za nastavnike. Znači, radi se o našoj gruboj greški. Zaista nam je žao zbog ovog propusta. Ne, radnica ili radnik koji se prijavi na konkurs za upražnjeno radno mesto za održavanje higijene u školi na određeno vreme u trajanju od godinu dana ne treba da ima završen fakultet - izjavio je Amir Zukić, direktor škole.

(Telegraf.rs / Izvor: Vesti online)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA