ISTRAGA U ALPIMA SE NASTAVLJA: Izašla iz kome devojčica koja je preživela ubistvo

- Da li je to delo nekog psihopate? Da li je baš ta porodica bila na njegovoj meti? Da li je to možda bio biciklista? Samo rad baziran na potpunim informacijama može da nam pomogne da jasno sagledamo stvari - rekao je agenciji Frans pres policijski oficir Benoa Vinman

  • 1

Sedmogodišnja Zanaib, devojčica koja je preživela napad u francuskim Alpima i ubistvo tri člana svoje porodice, izašla je iz kome i biće saslušana čim za to bude sposobna, izjavio je danas francuski državni tužilac Erik Mejo, koji je dodao da se njena četvorogodišnja sestra vratila u Britaniju.

- Ona je izašla iz kome i sada je pod lekovima - rekao je Mejo za Rojters.

Prema rečima tužioca, ujak i ujna dve devojčice su u bolnici u Grenoblu, pored Zanaib, koja je preživela ozbiljne frakture lobanje.

Zina, koja je nepovređena, sada je u Britaniji. Devojčice su, kako se veruje, jedini svedoci ubistva.

Mejo je rekao da se i porodična svađa oko novca istražuje kao jedan od motiva ubistva i da se zbog toga ispituje Hilijev brat, prenosi Rojters.

Zaid al-Hili, brat ubijenog Saad al-Hilija, već je dao izjavu francuskim istražiteljima, ali će biti ponovo saslušan.

Francuska policija pretražuje mesto zločina u Alpima

U pokušaju da razjasni četvorostruko ubistvo, koje se pre nekoliko dana dogodilo nedaleko od jezera Ansi u francuskim Alpima, policija nastavlja da pretražuje mesto zločina i ispituje moguće motive, uključujući i mogućnost da je taj zločin delo usamljenog mentalno poremećenog ubice.

- Da li je to delo nekog psihopate? Da li je baš ta porodica bila na njegovoj meti? Da li je to možda bio biciklista? Samo rad baziran na potpunim informacijama može da nam pomogne da jasno sagledamo stvari -  rekao je agenciji Frans pres policijski oficir Benoa Vinman.

Sve četiri žrtve, među kojima su tri člana britanske porodice iračkog porekla, ubijene su sa po dva hica u glavu, što pothranjuje ranije sumnje da su ubistva možda delo profesionalca.

Međutim, Vinman navodi da policija ima više pretpostavki i da bi "bilo pogrešno fokusirati se samo na pretpostavku o naručenom ubistvu".

Istražitelji takođe pokušavaju da utvrde kuda se kretala porodica Al-Hili pre nego što je ustreljena, a oko 25 policajaca juče je pretraživalo široku zonu ne bi li otkrili neki trag, ali nisu naišli ni na šta značajno, izjavio je komandir policije u oblasti Ot-Savoa na istoku Francuske Betrand Fransoa.

Saad al-Hili (50), naturalizovani Britanac rođen u Iraku, njegova supruga Ikbal i tašta (74) pronađeni su u sredu ubijeni u kolima na jednom parkiralištu na jugoistoku Francuske, a nedaleko od automobila pronađeno je i beživotno telo bicikliste, lokalnog stanovnika Silvana Molijea. 

U automobilu su se nalazile dve ćerke Hilijevih, sedmogodišnja Zanaib, koja je ranjena i pretučena i nalazi se u komi, dok je četvorogodišnja Zina, koja se krila osam sati u automobilu, ostala nepovređena. Devojčice su, kako se veruje, jedini svedoci ubistva.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA