• 0

Misija MMF-a od danas u Srbiji

Glavni zadatak kratke misije Međunarodnog monetarnog fonda je da proceni makroekonomske izglede zemlje, ali će se razgovarati i o izmenama Zakona o Narodnoj banci Srbije

  • 0

Kratka misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) boraviće u Srbiji od danas do 14. septembra sa glavnim zadatkom da proceni najnovije makroekonomske izglede zemlje, potvrđeno je u Kancelariji MMF u Beogradu.

Kako je navedeno u izjavi stalnog predstavnika MMF u Srbiji Bogdana Lisovolika na internet stranici kancelarije, "misija će, takođe, razgovarati o zabrinutosti MMF povodom nedavnih izmena Zakona o Narodnoj banci Srbije koje su narušile njenu autonomiju, kao i povodom fiskalne situacije".

Misija se "neće angažovati na pregovorima o aranžmanu", naveo je Lisovolik.

Prema ranijoj izjavi državnog sekretara u Ministarstvu finansija i privrede Vlajka Senića, u Srbiju 10. septembra dolazi delegacija MMF sa zadatkom da analizira stanje u javnim finansijama, a prethodno su krajem avgusta i početkom septembra obavljeni tehnički razgovori sa predstavnicima Fonda.

- Posle tih poseta, očekuje se i zvanična poseta misije MMF, koja će uslediti krajem ove godine, uoči planiranja budžeta za 2013 - rekao je državni sekretar Senić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima