• 0

Misija MMF-a od danas u Srbiji

Glavni zadatak kratke misije Međunarodnog monetarnog fonda je da proceni makroekonomske izglede zemlje, ali će se razgovarati i o izmenama Zakona o Narodnoj banci Srbije

  • 0

Kratka misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) boraviće u Srbiji od danas do 14. septembra sa glavnim zadatkom da proceni najnovije makroekonomske izglede zemlje, potvrđeno je u Kancelariji MMF u Beogradu.
Kako je navedeno u izjavi stalnog predstavnika MMF u Srbiji Bogdana Lisovolika na internet stranici kancelarije, "misija će, takođe, razgovarati o zabrinutosti MMF povodom nedavnih izmena Zakona o Narodnoj banci Srbije koje su narušile njenu autonomiju, kao i povodom fiskalne situacije".

Misija se "neće angažovati na pregovorima o aranžmanu", naveo je Lisovolik.
Prema ranijoj izjavi državnog sekretara u Ministarstvu finansija i privrede Vlajka Senića, u Srbiju 10. septembra dolazi delegacija MMF sa zadatkom da analizira stanje u javnim finansijama, a prethodno su krajem avgusta i početkom septembra obavljeni tehnički razgovori sa predstavnicima Fonda.
- Posle tih poseta, očekuje se i zvanična poseta misije MMF, koja će uslediti krajem ove godine, uoči planiranja budžeta za 2013 - rekao je državni sekretar Senić.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima