Rompej: Crna Gora naredna članica EU!

Predsednik Evropskog saveta istakao je da je brzo sticanje statusa kandidata i otvaranje pregovora o članstvu dokaz da je EU otvorena za pristupanje Crne Gore

  • 1

Predsednik Evropskog saveta Herman van Rompej izjavio je, nakon susreta sa crnogorskim predsednikom Filipom Vujanovićem, da će Crna Gora, nakon Hrvatske, biti naredna članica Evropske unije

Rompej i Vujanović sastali su se u Sarajevu, gde učestvuju na Međunarodnoj konferenciji za mir.

Predsednik Evropskog saveta istakao je da je brzo sticanje statusa kandidata i otvaranje pregovora o članstvu dokaz da je EU otvorena za pristupanje Crne Gore i spremna da ceni individualna dostognuća svake države u postizanju evropskih standarda.

Vujanović je, kako je saopšteno iz njegovog kabineta, ukazao na privrženost Crne Gore evropskim integracijama, ističući da se i parlamentarni izbori održavaju narednog meseca kako bi se omogućilo da vlada Crne Gore u četvorogodišnjm kapacitetu vodi intezivne pregovore za članstvo u EU.

Predsednik Crne Gore je ponovio očekivanja individualnog tretmana svake države koji pojedinačno vrednuje integraciona dostignuća svake države u pristupanju EU.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    10. septembar 2012 | 15:28

    Hahaha kakav je ovaj smesan...Kao kvisko ili skocko je hehehe

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA