Preplivao šanac da vidi japanskog cara - pa uhapšen

Po svemu sudeći, incident nije bio politički motivisan

  • 0

Jedan Japanac, koji je rano jutros uhapšen u kompleksu Carske palate u Tokiju, rekao je policiji da je preplivao šanac u želji da vidi cara, javio je AFP.

Dežurni policajac u palati rekao je da je uhapšen čovek star oko 30 godina, da je na sebi imao samo donji veš i da će policija ustanoviti da li je mentalno sposoban za sudski postupak. Ta osoba izgleda da nije bila politički motivisana za današnji incident, dodao je policajac.

- Došao sam da vidim cara. Plivao sam - rekla je čovek u vreme hapšenje, oko 4.30 ujutro, a preneo dežurni policajac zadužen za bezbednost palate.

Odelo uhapšenog pronađeno je pored javnog puta kraj šanca koji opasuje kompleks Carske palate. Rano jutros u Tokiju pada slaba kiša i hladno je, a temperatura je oko četiri stepena Celzijusa.

Japanci su inače poznati po velikoj ljubavi prema svom nominalnom vladaru, dok gotovo polovina stanovništva i dalje veruje u božansko poreklo svoje dinastije, koje prema legendi seže do boginje sunca Amateracu.

(Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA