• 4

Plata Jorgovanke Tabaković smanjena za 100.000 dinara

Dohodak nove guvernerke NBS je 551.047 dinara, a iako već manji od onog koji je primao njen prethodnik, nije konačan i biće još manji kad se usklade unutrašnji akti sa novim Zakonom

  • 4

Guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković prijavila je Agenciji za borbu protiv korupcije da je njena nova plata 551.047 dinara, što je gotovo 100.000 dinara manje od poslednje plate bivšeg guvernera Dejana Šoškića, prenosi "Blic".
Plata od 551.000 dinara nije konačna plata koju će Tabakovićeva kao guverner primati, prenosi list, i podseća na njenu izjavu da će je smanjiti za 25 odsto, jer smatra da ne treba da ima veću platu od viceguvernera koji rade koliko i ona.

U nameri da prvog meseca na novoj funkciji sebi smanji zaradu sprečili su je proceduralni razlozi, jer je NBS morala da uskladi svoja unutrašnja akta sa novim Zakonom o NBS, koji je izglasan početkom avgusta.
- NBS priprema izmene Statuta, kojima će, između ostalog, biti regulisane i plate guvernera i viceguvernera. Ovim aktom, čvrst je stav guvernera Jorgovanke Tabaković, biće izmenjen mehanizam za utvrđivanje nivoa plata funkcionera NBS - navodi se u odgovoru NBS.
Dodaje se i da će plate guvernera i viceguvernera biti značajno smanjene i da će ubuduće zavisiti od rezultata i ostvarenja ciljeva koje ima NBS.
(Telegraf.rs / Tanjug)


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rea

    Svaka čast Tabakovićki! Ostali bi mogli da se ugledaju na nju. Slažem se da je sramno da guverner ima toliku platu u zemlji gde je prosečna plata 40.000, ali pre nje je guverner primao više, a ona nastoji još da smanji svoju platu, tako da vaši komentari nisu sasvim na mestu.

  • DraganSD

    Ona je na prethodnom radnom mestu u javnim nastupima govorila o građanima Srbije da teško žive i da ih je do toga dovela tadašnja vlast. Sada, u novoj ulozi, guvernerka govori kako je sebi smanjila platu na 5,5 hiljada evrića i da radi po 12 sati. Strašno! Ako nije znala, a znala je, da većina građana u Srbiji radi godinama po 12 sati i to bez plate i više godina. Dakle, javnost i SNS moraju odmah da reaguju, kako bi guvernerka imala platu najviše do 160 hiljada ne evrića, već dinara. I nemojte da ličite na one pre vas i budite dosledni vašim dosadašnjim stavovima i poštujte svoju zadatu reč sa ovogodišnjih izbora.

  • vlada

    U zemlji gde je prosecna plata 250-300e i gde je stopa ne zaposljenosti ogromna da neko ima platu 5000-6000 eura , mislim da je sramota.1000-1500eura je ok.Doktori spasavaju zivote ljudi pa imaju od 57000-100.000dinara a ona da ima ovolko pa to je van svake pameti!Jos se ona dici sto su joj smanjili platu.Sramota...U okruzenju a mislim da nigde u svetu nemaju takvu platu njene kolege gde je standard daleko veci nego kod nas

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima