• 0

Dačić poručio MMF-u: Srbija politički stabilna, usvojen paket mera doneće uštede!

Premijer Srbije je delegaciju Međunarodnog monetarnog fonda upoznao sa paketom mera koje imaju za cilj stabilizaciju javnih finansija i zaustavljanje rasta budžetskog deficita

  • 0

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić razgovarao je sa članovima delegacije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o političkoj i makroekonomskoj situaciji u Srbiji.
Premijer je istakao da je Srbija politički stabilna zemlja i da je Vlada Srbije pokrenula program za fiskalnu stabilizaciju i smanjenje troškova sa ciljem da se osigura privredni rast.

Namera Vlade je da dijalogom sa svim segmentima društva dođe do širokog konsenzusa o programu izlaska iz ekonomske krize.
Dačić je upoznao članove delegacije MMF sa paketom mera koje imaju za cilj stabilizaciju javnih finansija i zaustavljanje rasta budžetskog deficita, navedeno je u saopštenju.
- Mere podrazumevaju eliminisanje nepotrebnih troškova, ali su socijalno odgovorne jer štite najšire slojeve stanovništva. Na taj način ćemo obezbediti 26 milijardi dinara uštede do kraja ove godine, a u narednoj godini uštediće se oko milijardu evra - rekao je Dačić.
(Telegraf.rs / Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima