• 0

Dačić poručio MMF-u: Srbija politički stabilna, usvojen paket mera doneće uštede!

Premijer Srbije je delegaciju Međunarodnog monetarnog fonda upoznao sa paketom mera koje imaju za cilj stabilizaciju javnih finansija i zaustavljanje rasta budžetskog deficita

  • 0

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić razgovarao je sa članovima delegacije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) o političkoj i makroekonomskoj situaciji u Srbiji.
Premijer je istakao da je Srbija politički stabilna zemlja i da je Vlada Srbije pokrenula program za fiskalnu stabilizaciju i smanjenje troškova sa ciljem da se osigura privredni rast.

Namera Vlade je da dijalogom sa svim segmentima društva dođe do širokog konsenzusa o programu izlaska iz ekonomske krize.
Dačić je upoznao članove delegacije MMF sa paketom mera koje imaju za cilj stabilizaciju javnih finansija i zaustavljanje rasta budžetskog deficita, navedeno je u saopštenju.
- Mere podrazumevaju eliminisanje nepotrebnih troškova, ali su socijalno odgovorne jer štite najšire slojeve stanovništva. Na taj način ćemo obezbediti 26 milijardi dinara uštede do kraja ove godine, a u narednoj godini uštediće se oko milijardu evra - rekao je Dačić.
(Telegraf.rs / Tanjug)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima