BRAVO: Srpski studenti i đaci u Evropskom parlamentu mladih!

Kancelarija za mlade svečano proglasila izabrane delegate koji će predstavljati Srbiju debatom i timskim radom na predstojećim internacionalnim zasedanjima Evropskog parlamenta mladih u Amsterdamu i Minhenu

  • 0

U Info rumu Kancelarije za mlade Beograda svečano su proglašeni selektovani delegati koji će predstavljati Srbiju debatom i timskim radom na predstojećim internacionalnim zasedanjima Evropskog parlamenta mladih u Amsterdamu i Minhenu na jesen ove i proleće 2013 godine.

U oštroj konkurenciji od oko 60 ambicioznih srednjoškolaca i studenata koji su se u Subotici okupili da raspravljaju o bitnim društvenim problemima kod nas i u svetu, posebno su se istakli Nikola Diklić (Gimnazija Jovan Jovanović Zmaj, Novi Sad), Olivera Gluvić (Gimnazija Jovan Jovanović Zmaj, Novi Sad), Nikola Radojević (Ekonomski fakultet, Novi Sad), Anja Petrović (Pravni fakultet, Novi Sad), Filip Vasiljević (Treća beogradska gimnazija), Biljana Petrović (Treća beogradska gimnazija), Marko Kažić (Treća beogradska gimnazija), Jana Todorović (Treća beogradska gimnazija), Aleksandra Novaković (Peta beogradska gimnazija), Milica Simeunović (Peta beogradska gimnazija), Miljana Petrović (Gimnazija Stevan Sremac, Niš), Teodora Jovanović (Gimnazija Stevan Sremac, Niš), Luka Stevandić (Pravno-poslovna škola, Niš) i Levente Čipak (Matematička gimnazija, Senta).

Oni će ujedno i činiti predstavnike stavova i interesa mladih iz Srbije prilikom rasprave i debate na prestižnim internacionalnim zasedanjima u Amsterdamu i Minhenu, na koja će svoje predstavnike slati i još 36 evropskih zemalja.

Petim nacionalnim zasednjem Evropskog parlamenta mladih Srbije održanim pod motoom "Snaga nove generacije", sa posebnim akcentom na ekologiji, predsedavao je oksforski student iz Švedske - Džonatan Merker, a našim učesnicima u debatovanju i govorništvu na engleskom i frnacuskom jeziku pomagalo je oko 15 vršnjačkih edukatora iz Evrope.

Delegati su raspravljali o industrijskim, turističkim i uopšte infrastrukturnim resursima u Srbiji, daljoj integraciji Srbije u Evropsku uniju, dipolomatskim odnosima Evropske unije sa Bliskim istokom i sl.

Zasedanje je podržalo Ministarstvo omladine i sporta, "British Council" i Pokrajinska vlada Vojvodine, te i MENSA Srbije, Pokret gorana Vojvodine i Otvoreni univerzitet u Subotici.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA