POTRAGA ZA ZNANJEM: Najbolji univerziteti za studiranje u inostranstvu

Sprovedeno istraživanje navodi da je povećan broj studenata koji putuju u inostranstvo radi boljeg obrazovanja. U Top 10 ušli su britanski i američki univerziteti

  • 0

Broj jedan univerzitet za studiranje u inostranstvu je Institut za tehnologiju u Masačusetsu, koji je, sudeći po ovogodišnjem istraživanju, preuzeo dugogodišnju titulu od drugoplasiranog Kembridž univerziteta.

Mladi, koji žele da se obrazuju, sve više se trude da studiranje nastave u inostranstvu, na prestižnim školama, navodi se u istraživanju koje je sprovela kompanija "Quacquarelli Symonds" iz Londona, koja se bavi rangiranjem univerziteta iz celog sveta.

Istraživanje je bazirano na osnovu ocena studenata i profesora zaposlenih na univerzitetima, a Top 10 prvih pozicija zauzeli su britanski i američki univerziteti. Jedan od glavnih kriterijuma za izbor bio je i atraktivnost koledža za internacionalne studente, odnosno broj studenata iz inostranstva koje trenutno ima.

Na trećem mestu nalazi se najstariji američki univerzitet Harvard, osnovan čak 140 godina pre potpisivanja Dekleracije nezavisnosti.

Kompletnu listu najboljih univerziteta možete pogledati ovde.

(Lj.V / Izvor: Topuniversities)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA