ISTRAGA NA ALPIMA: Psihički oboleli sin ubijene izvršio masakr?

Hajdar Taher (46), sin ubijene tašte Suhaile Al-Alaf patio je od šizofrenije i roditelje je u prošlosti često tukao. Veruje se da je on počinio masakr u Alpima. Stanje preživele devojčice Zanaib se pogoršava, poručuju lekari i dodaju kako bi devojčica mogla da ima trajno oštećenje mozga

  • 0

Hajdar Taher (46), sin jedne od žrtava masakra u francuskim Alpima, je navodno u prošlosti napadao svoje roditelje i pretio im smrću, pa se zbog ovih činjenica smatra jednim od glavnih osumnjičenih za masakr u Alpima.

Taher je u prošlosti imao psihičkih problema, a komšije ga nisu videle u poslednjih mesec dana. Njegova majka, 74-godišnja Suhaila Al-Alaf je ubijena zajedno sa ćerkom, 47-godišnjom Ikbal Al-Hili i zetom, 50-godišnjim Saadom Al-Hillijem.

Ubijena Suhaila Al- Alaf i  njen sin su živeli u Stokholmu, a ona je zajedno sa Al-Hillima otišla u Francusku na odmor.

Njen suprug i Taherov otac, Abdul Al-Safar, je zbog problema sa bubrezima umro prošle godine. Njihove komšije su rekle da Tahera nisu videli oko mesec dana, a rođaci iz Švedske veruju da je otputovao u Englesku. Dokumenti lokalnog suda otkrivaju da je Hajdar nekoliko puta uhvaćen zbog navodnog nasilja i pretnji roditeljima. Ali nikada nije službeno optužen zato što su oni odbijali da svedoče protiv njega.

Prema svedočenju komšija Taher je patio od šizofrenije i svoje roditelje je terorisao od 2001. godine. 2004. godine  Taher je navodno oca istukao njegovim štapom za hodanje. "Mogu te pretući i ubiti",  vikao je na arapskom jeziku, tvrde komšije.

Takođe, pored osumnjičenog Tahera, nekoliko dana nakon masakra spekulisalo se da je jedan od osumnjičenih i tajanstveni Balkanac koji je takođe bio u kampu na Alpima.

Sedmogodišnja devojčica bi mogla da ima trajno oštećenje mozga:

Zdravstveno stanje sedmogodišnje ćerke ubijenog para, Zainab, koja je preživela iako je pretučena i ranjena u rame, se pogoršava i veruje se da će devojčica imati trajno oštećenje mozga.

- Zainab je pretrpela teške povrede glave, na jedno oko bi mogla da ostane slepa. Policija se nada da će im ona pružiti ključne informacije o napadaču, ali je malo verovatno da će biti moguće da se sa njom razgovara u naredna dva dana - istakli su lekari.

Al-Hilliji  su prošle srede ubijeni u svom BMW-u blizu jezera Anesi. Francuski biciklista za kojeg se veruje da je video ubistvo porodice je  ubijen jer se našao "u pogrešno vreme na pogrešnom mestu" , zaključak je policije.

(I. D. / Index.hr)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA