• 0

Taksista falsifikate diploma prodavao po ceni od 300 do 1.500 evra!

Zoran Stojić, taksista iz Beograda, od 19 zainteresovanih kupaca falisifikovanih diploma sa područja Beograda, Aranđelovca i Lazarevca, uzimao novac u iznosima od 300 do 1.500 evra

  • 0

U nastavku akcije otkrivanja posrednika u kupoprodaji falsifikovanih diploma Tehničke škole u Smederevu, uhapšen je Zoran Stojić, taksista iz Beograda, zbog sumnje da je pomagao u izvršenju krivičnog dela primanje mita.
On se tereti da je, u dužem vremenskom periodu, od 19 zainteresovanih kupaca falisifikovanih diploma sa područja Beograda, Aranđelovca i Lazarevca, uzimao novac u iznosima od 300 do 1.500 evra.

Novac je potom predavao Sidi Jovanović, referentu za učenička pitanja u smederevskoj Tehničkoj školi, koja mu je, za uzvrat, pribavljala falsifikovane diplome i svedočanstva, koje je on uručivao kupcima.
Na ovaj način, ona je ostvarila protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 15.850 evra i 6.000 dinara.
Falsifikovana svedočanstva i diplome za zanimanja vozač drumskih vozila i tehničar drumskog saobraćaja, kupci su preuzimali od Stojića na unapred dogovorenom mestima na području Beograda.
Protiv 19 kupaca falsfikovanih diploma, pripadnici kriminalističke policije u Smederevu podneli su krivičnu prijavu nadležnom tužilaštvu, zbog sumnje da su izvršili krivično delo davanje mita.
Osumnjičeni Stojić će nakon isteka policijskog zadržavanja, u zakonskom roku, uz krivičnu prijavu biti priveden istražnom sudiji Višeg suda u Smederevu.
(D. K.)

 


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima