WEEKEND MEDIA FESTIVAL: Veći nego ikad, provokativan i uzbudljiv

Peti "Weekend Media Festival", najveći regionalni festival komunikacija, održaće se ove godine od 20. do 23. septembra u festivalskom prostoru stare fabrike duvana u Rovinju

  • 0

Veći, provokativniji i uzbudljiviji, "Weekend" petu godinu zaredom okuplja domaće i regionalne medijske, marketinške i PR profesionalce.

"Weekend Media Festival" i ove godine dovodi niz vrlo uglednih predavača i panelista iz regije, ali i iz sveta.

Conor White-Sullivan, direktor HuffPost Labsa

White-Sullivan je jedan od predvodnika napora da se kroz zajednice blogera promeni klasični pristup vestima, zbog čega je dobio i priznanje američkog predsednika Baraka Obame, te je prošle godine ušao u Forbsov izbor 30 najuticajnijih osoba mlađih od 30 godina.

Gabriel Dance, interaktivni urednik britanskog "Guardiana" u Njujorku

Multimedijski producent Gabriel Dance pet je godina vodio projekat NYTimes.com, a danas je interaktivni urednik britanskog "Guardiana" u Njujorku.

Elokventni 30-godišnjak iz Kolorada pun je entuzijazma oko budućnosti digitalnog novinarstva. Svoj će entuzijazam pokušati da prenijese i na publiku u Rovinju, na predavanju čiji je naslov „Umetnost i nauka interaktivnih vesti“.

Davor Hebel, partner u "Fidelity Growth Partners Europe" iz Velike Britanije

Internet igrice su globalna industrija vredna 100 milijardi američkih dolara. Davor Hebel uveren je da u toj industriji i te kako ima mesta za regionalne igrače iz Jugoistočne Europe.

"Weekend Media Festival" ove se godine predstavlja i novim formatom "Hard Talk", koji će ugostiti Aleksandra Tijanića i Gorana Milića.

Gost "Hard Talk"-a je i Emil Tedeschi, vlasnik "Atlantic grupe". Nov format na ovogodišnjem "Weekendu" je i „Pogled preko plota“, koji donosi pregled najvažnijih događanja u komunikacijskoj industriji u svim zemljama regije tokom prošle godine i „Dvoboj“ u kojem će stavove suočiti ključni akteri medijske scene Hrvatske.

U bogatom programu panel rasprava ističu se „Mit o TV rejtingu“, „Može li film u Hrvatskoj biti gledan i profitabilan?“ i „Gde se događa novinarstvo?“.

"Weekend" je već tradicionalno postao mesto predstavljanja novih projekata pa se tako najavljuje predstavljanje regionalnog medijskog projekta Biznis plus, predstavljanje projekta „Istra na društvenim mrežama“ itd.

"BalCannes" – regionalna revija najboljih reklamnih agencija na "Weekendu"

Jedna u nizu novosti petog "Weekend Media Festivala" je "BalCannes", regionalna revija najboljih reklamnih agencija, organizovana u saradnji sa HURA.

Sve zainteresovane agencije iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije i Crne Gore imaju priliku da predstave svoje radove. Iako "BalCannes" nije prvenstveno takmičarskog karaktera, agencije čije projekte izabere stručni žiri novinara specijalizovanih za oglasnu industriju, dobiće priliku lično da predstavljaju svoje projekte na glavnoj bini festivala gde će im biti uručen poseban sertifikat.

25 najboljih po izboru žirija predstaviće se u dvorani "Weekend".

Na "Weekendu" i 13. konferencija za odnose s javnošću HUOJ-a

13. konferencija za odnose s javnošću HUOJ-a ove godine održaće se po prvi put u sklopu "Weekend Media Festivala", u četvrtak 20. septembra 2012. godine.

Potvrđen je dolazak glasnogovornika bivše grčke Vlade (u vreme premijera Georgea Papandreou-a), g. George S. Petalotis-a kao gosta predavača.

Muzički program "Weekenda" bogatiji no ikada

U Rovinj stižu Partibrejkersi, Pips, Chips&Videoclips, Rambo Amadeus

Gosti ovogodišnjeg "Weekenda" uživaće u nikad bogatijem muzičkom programu. Među ostalim najavljeni su nastupi Partibrejkersa, Pips, Chips&Videoclips, Ramba Amadeusa itd.

Prošle godine "Weekend Media Festival" je ugostio oko 4.000 učesnika iz Hrvatske i regiona, ali i gostiju iz Evrope, Amerike i Japana, među kojima je bilo oko 500 akreditovanih novinara kao i više od 120 predavača i panelista iz celog regiona. Uz vrhunska predavanja, panel rasprave i prezentacije, "Weekend" je poznat i kao mesto najboljih koncerata i žurki kojima se završava letnja sezona u Rovinju.

(telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA