ROBIJA ZBOG PLJAČKE: 38 godina kazne za 450.000 evra! (FOTO)

Petoro Nišlija osuđeno je na ukupno 38 godina zbog pljačke ekspoziture Vojvođanske banke, tokom koje su ranili tri čuvara i odneli "plen" u vrednosti od 48.203.570 dinara

  • 1

Petar Jovanović, Aleksandar Đurđić, Dragan Perić, Miodrag Kostić i Dalibor Perić, svi iz Niša, osuđeni su na ukupno 38 godina zatvora jer su 5. marta 2010. godine iz filijale Vojvođanske banke u tom gradu ukrali 450.000 evra. Osim po vrednosti odnetog "plena", ova pljačka upamćena je i po tome što su razbojnici u banku ušli maskirani u žene. Policija ih je otkrila pomoću tragova pronađenih u automobilu, koji su pljačkaši pokušali da zapale.

Pljačku kakva se ne pamti u ovom delu Srbije, kako je utvrđeno tokom sudskog postupka, razbojnici su brižljivo isplanirali. Aleksandar

Đurđić je vozilom "seat kordoba" dovezao pljačkaše do banke, a oni su sa gumenim maskama na licu, ženskim perikama i sa cvećem u rukama ušli unutra. Naoružani pištoljima savladali su čuvara Slavoljuba Micića, udarivši ga nekoliko puta drškom pištolja po glavi, usled čega je on zadobio prelom potiljačne kosti, a da bi ga uplašio, Kostić mu je pucao iznad glave.

Nakon što su razoružali i drugog radnika obezbeđenja Gorana Miloševića, ušli su u trezor banke, zapretili da će pucati u troje službenika i prisilili ih da legnu na pod a onda novac raznih valuta, ukupne vrednosti 48.203.570 dinara, potrpali u platnenu torbu. Na izlazu iz banke su se susreli sa čuvarem banke Aleksandrom Matićem pa su i u njega pucali, ali su ga promašili.

U stilu pljačke iz američkih filmova, velikom brzinom su pobegli ka periferiji Niša, gde su ostavili vozilo koje im je poslužilo za pljačku. U njemu su ostale maske i perike, a u nameri da unište tragove, kola su zapalili. Međutim, vatra se ugasila, pa su policajci koji su vozilo pronašli dva sata nakon razbojništva, perike i maske poslali na DNK veštačenje, koje je pokazalo da biološki tragovi pripadaju ovoj petorci.

Pred sudskim većem pojavili su se samo Petar Jovanović, koji je dobio osam godina, Aleksandar Đurđić, koji će iza rešetaka provesti sedam i po i Dragan Perić, osuđen na šest i po godina. Miodrag Kostić i Dalibor Perić, kojima je izrečena kazna zatvora od po osam godina, i dalje su u bekstvu.

Tokom izricanja presude došlo je do incidenta jer je majka jednog od osuđenika verbalno napala sudiju Dijanu Janković.

- Moj sin nije ništa kriv, sve mu je namešteno, ti ne znaš da sudiš - vrištala je ova žena nakon čega su joj se u vređanju pridružili i drugovi osuđenih, nazivajući sudiju najpogrdnijim imenima.

(V. A.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA