Kusturica: Nikolaidis pripada psima rata

Srpski reditelj smatra da je u nastupu Nikolaidisa scenario isti kao i prilikom rušenja Jugoslavije. „Psi rata su imali funkciju da nas pripreme za užas koji neko negde priprema", kaže on

  • 1

Proslavljeni reditelj Emir Kusturica kaže da je cilj  Andreja Nikolaidisa samopromocija, ali pošto do sada nije imao velikog uspeha u tome, počeo je da govori u ravni koja ne sadrži ništa humano pa sada poziva na ubistva.

Taj ekstremista pripada psima rata. Njihovo zaduženje je da pripreme scenografiju za neko buduće zlo. Ne znam šta planiraju da rade sa običnim narodom ako su za čelnike Srbije, RS i SPC namenili eksploziv“, rekao je Kusturica u intervjuu za Večernje novosti.

On je objasnio da je u nastupu Nikolaidisa scenario isti, kao i prilikom rušenja Jugoslavije. „Psi rata su imali funkciju da nas pripreme za užas koji neko negde priprema, da uguše glasove razuma“, dodao je on.

„Da sam na mestu predsednika Tadića, pribegao bih jednostavnom rešenju. Predsednik svakome od „prijatelja“, pre svega beogradskih, koji sada brane predlagača „civilizacijskog iskoraka“ i brane tezu da su nam dva predsednika i patrijarh bolji mrtvi nego živi - treba da zalepi šamarčinu! Sve uz komentar: „Izvini, nisam znao da si to ti“. To bi najefikasnije rešilo situaciju. Ja svoju priliku da to učinim, ako mi se ukaže, ne bih propustio“, rekao jeKusturica .

Na konstataciju da uglavnom ne želi da odgovara na prozivke pojedinih beogradskih kvaziintelektualaca, Kusturica je rekao da je „život tako namestio, da za prijatelje ima ljude iz velikog imperijalističkog sveta“.

Lako je razgovarati sa Džimom Džarmušom ili Ejbelom Ferarom o pravdi i nepravdi, teže je sa Borkom Pavićević ili piscem Arsenijevićem. Ovi naši bi da budu „veliki svet“, a da pri tome ne prođu kroz proces kojim bi to postali“, zaključio je on.

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zorziprofiler

    22. januar 2012 | 17:59

    Kusturica: Nikolaidis pripada psima rata | Telegraf http://t.co/3DleD9WX via @telegrafrs

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA