HAOS U FABRICI STAKLA: Iscurelo užareno staklo, radnici evakuisani!

Iz peći za proizvodnju ambalažnog stakla u fabrici stakla jutros je procurelo užareno staklo, zbog čega su radnici evakuisani, a na lice mesta izašli su i vatrogasne ekipe

  • 1

U Srpskoj fabrici stakla u Paraćinu iz peći procurelo je staklo, zbog čega su radnici evakuisani, a vatrogasne ekipe su na licu mesta.

Iz peći za proizvodnju ambalažnog stakla u fabrici stakla jutros je procurelo užareno staklo kroz vatrostalni zid.

Iz peći je sve do 15 časova isticalo užareno staklo, zbog čega su radnici evakuisani, a na licu mesta su bile vatrogasne ekipe.

Povređenih nije bilo, ali je zato materijalna šteta velika.

- Vatrogasci su se povukli oko 15:30 sati jer ne postoji nikakva opasnost od požara i bilo kakvih oštećenja -  rekla je Cvetićeva i napomenula da se istekla masa iz peći brzo hladi.

Isticanje je stalo kada se nivo mase u peći zapremine 90 tona spustilo ispod pukotine kroz koju je curilo, i iscurilo je oko polovina peći, rekoa je večeras jedan radnik Staklare.

Do havarije je došlo zbog dotrajalosti peći, izjavio je ranije danas Tanjugu generalni direktor SFS Miodrag Miša Nikolić i napomenuo da se očekivalo da peć izdrži do kraja godine, kada bi počeo njen remont.

(D. Z. / Izvor: S media)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA