• 0

NOVI SNIMAK: Zašto je izvršen teroristički napad 11. septembra (VIDEO)

"Teroristički napad je bio deo rata za proterivanje američke vojske sa Arapskog poluostrva", rekli su u skoro objavljenoj video-poruci dvojica od 19 ekstremista koja su učestvovala u napadu. " Arapski lideri su otišli daleko i izdali su svoj narod, pošto su dozvolili hrišćanima, Amerikancima, da dođu na zemlju dve muslimanske svetinje - Meke i Medine", navodi se u video-snimku

  • 0

Na internet je u četvrtak postavljen video-zapis vezan za terorističku akciju 11. septembra 2001. u SAD, uz poruke dvojice aktera da je to "deo rata za proterivanje američke vojske sa Arapskog poluostrva", javila je francuska agencija AFP.
Salim al Hazmi i Halid al Mihdar, dvojica od 19 ekstremista koji su oteli četiri aviona u septembru 2001. u SAD kojima su izvršeni teroristički napadi u kojima je stradalo oko 3.000 osoba, pročitali su poruke na video-zapisu u produkciji As-Sahab medija koji se povezuju s terorističkom organizacijom Al Kaida. Zapis se našao na internetu uz podršku američke SITE monitoring servisa.

Oni se pojavljuju u zapisu nazvanom "Pojavljivanje Sunca pobede nad pobedničkim muslimanskim narodom  i pobeđenim krstašima". 
Jedan od njih dvojice, Mihdar, obučen u vojnu jaknu sa turbanom na glavi i mašinkom na levoj strani, čita poruku na dan 21. Safar 1422. po islamskom kalendaru, odnosno 26. aprila 2001.
On navodi da su arapski lideri otišli daleko i izdali svoj narod, pošto su dozvolili hrišćanima, Amerikancima, da dođu na zemlju dve muslimanske svetinje - Meke i Medine.

- Operacija je deo džihada (svetog rata) protiv SAD i njenih pristalica - poručio je Hazmi i dodao da je cilj operacije vraćanje dostojanstva muslimanima i proterivanja Amerikanaca sa Arapskog poluostrva. Aksa džamija je oskrnavljena i Arapsko poluostrvo je puno američkih i britanskih vojnika koji se bore protiv Alaha - rekao je Hazmi obučen u tamnu haljinu, s bradom i crnim turbanom.
Video-zapis prati još jedna audio-poruka jednog od rukovodećih ljudi Al Kaide, Ajmana el Zavahirija, u kojoj se kritikuju muslimanske zemlje koje ne mogu da poraze Izrael.
- Ove (muslimanske) vlade ne mogu da oslobode Palestinu. U stvari, oni pomažu nastavku okupacije Palestine - navodi Zavahiri, uz osudu "novih arapskih vlada" zbog izjava da će se pridržavati dogovora o miru s Izraelom.
Pogledajte video-snimak koji sadrži poruku (poruka se nalazi od 5:05 do 6:20 minuta):

(I. D.)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima