(NE) GONE DŽAJU: Povlačenje optužnice zbog izmene zakona?

Legenda Crvene zvezde Dragan Džajić mogao bi da bude oslobođen optužbi za zloupotrebu službenog položaja jer se očekuje brisanje tog člana iz Krivičnog zakona

  • 1

Legenda Crvene zvezde Dragan Džajić, koji po svoj prilici treba da se vrati u klub sa "Marakane", mogao bi uskoro da bude oslobođen optužbi za zloupotrebu službenog položaja, jer se očekuje brisanje tog člana iz Krivičnog zakona.

Advokati Džajića su posle završetka formalnog dela današnjeg pretresa pitali tužioca da li će odustati od krivičnog gonjenja protiv njihovog branjenika, s obzirom na najavljene izmene krivičnog zakonika, ali zamenik višeg tužioca Jelena Katić ništa nije odgovorila.

Odbrana je pitala "da li ćutanje znači da ništa neće preduzeti ili je to eventualno potvrdan odgovor", ali tužilac je samo slegla ramenima.

Džajićev branilac Velislav Milutinović pitao je da li tužilaštvo namerava da odustane od postupka za oduzimanje imovine, navodeći da su nadležni najavili izmene Zakona o oduzimanju imovine proistekle iz krivičnog dela, ali je i to pitanje ostalo bez odgovora.

Inače, danas je svedočio nekadašnji ministar policije Radmilo Bogdanović, kao bivši član Upravnog odbora Crvene zvezde, o transferu fudbalera Zorana Njeguša 1998. u "Ateltiko" iz Madrida. Bogdanović je rekao da je UO dao saglasnost da Njeguš ode iz kluba, navodeći da su bili informisani da je transfer sklopljen povoljno po klub.

- Nisam znao uslove pod kojima je Njeguš otišao u strani klub i nikad se nisam raspitivao o tome, jer sam verovao ljudima koji su rukovodili  Zvezdom- rekao je Bogdanović.

Fudbaler Goran Drulić koji je danas trebalo da svedoči nije se pojavio, pa je njegovo salsušanje zakazano za 23. oktobar.

(A. T. / Foto: Marko Todorović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • preokret

    14. septembar 2012 | 17:03

    Cuj ukidaju 'zlooupotrebu sluzbenog polozaja'....znaci pola ovih privrednih lopova izlaze na slobodu?Uzas i sramota od strane Vucica i Sns ,mozemo uskoro za par meseci ocekivati i ukidanje 'ubistva'i 'org.kriminala'i eto Legije i bande na slobodi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA