• 0

SUDSKI MARATON: Odloženo suđenje Miri Marković za dadiljin stan

Suđenje grupi bivših funkcionera SPS-a i JUL-a, na čelu sa bivšom sekretakrom Vlade Srbije Živkom Cicom Knežević, zbog optužbi za malverzacije sa državnim stanovima, nije održano već šesti put zbog nedolaska optuženih

  • 0

Suđenje grupi bivših funkcionera SPS-a i JUL-a, na čelu sa bivšom sekretarkom Vlade Srbije Živkom Cicom Knežević, zbog optužbi za malverzacije sa državnim stanovima, ponovo je danas, po šesti put za redom, odloženo u Višem sudu u Beogradu, jer pojedini optuženi nisu došli na suđenje.
Optužnica protiv Knezevićeve i deset njenih saradnika podignuta je pre gotovo deset godina, ali usled brojnih izostanaka optuženih, njihovih branilaca, promena sudskih veća  još nije privedena kraju.

Prema novoj optužnici Višeg tužilaštva za zloupotrebu službenog položaja, sudi se udovici bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića i nekadašnjoj predsednici JUL-a Miri Marković, koja u Rusiji uživa status političke izbeglice i u toj državi ne može da bude uhapšena po poternici srpskog Interpola koja je raspisana za njom.
Prema optužnici, ona je oktobra 2000. godine, koristeći svoj tadašnji društveni položaj kao predsednica JUL-a, uticala da se Iloni Pešić, dadilji njenog unuka, nelegalno dodeli stan.
Naredni pretres zakazan je za 19. novembar.
(A. T. / Tanjug)


Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima