• 0

MMF će od Srbije tražiti da proda Telekom!

Međunarodni monetarni fond će u pregovorima insistirati da što manje da para, a da Srbija proda sve što može, smatra ekonomista Mlađen Kovačević

  • 0

Ekonomista Mlađen Kovačević ocenio je da će Međunarodni monetarni fond (MMF) u pregovorima za kreditni aranžman od Srbije tražiti da proda Telekom Srbija i beogradski aerodrom "Nikola Tesla".
- Mislim da će MMF u pregovorima insistirati na što manje da para, a da Srbija proda sve što može - rekao je on na okruglom stolu o ulozi Telekoma Srbije u razvoju telokomunikacionog tržišta i usluga.

Kovačević je rekao da je pitanje da li će srpski pregovarači imati snage da se odupru takvim zahtevima, napomenuvši da je Srbija primorana na aranžman s MMF-om, koji će, kako je istakao, "biti vrlo, vrlo nepovoljan".
On je mišljenja da će pregovori o aranžmanu biti tek naredne godine, ocenjujući da su "veoma male šanse da se s MMF-om nešto uradi u ovoj godini".
Kovačević je ponovio da je protiv prodaje Telekoma i ocenio da je to preduzeće u proteklih nekoliko godina u uslovima velike krize radilo veoma uspešno.
- Ne bi bilo dobro da se Telekom dok traje globalna kriza jeftino proda, a da pare odu na potrošnju, odnosno u plate i penzije - rekao je on.
(Telegraf.rs / Beta)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima