• 0

"Carinskoj mafiji" ukupno 56 godina

Veliboru Lukoviću, Dejanu Ratkoviću i Radomiru Labanu presudom zabranjeno da narednih 10 godina rade na carini

  • 0

Apelacioni sud u Beogradu izrekao je pravosnažnu presudu grupi poznatoj kao "carinska mafija" i njene članove osudio na ukupno više od 56 godina.
Presuda Specijalnog suda, od 29. marta ove godine, preinačena je samo za Velibora Lukovića i još dvojicu okrivljenih, tako što im je za po godinu dana smanjena kazna, dok je za 18 okrivljenih presuda potvrđena.

Grupa je uhapšena 2006. godine kada je privedeno sedam carinika i 10 biznismena koji su krijumčareći tekstilnu i tehničku robu, koja je lažno prikazivana kao roba u tranzitu, zaradili milione evra.
Luković, koji je u to vreme bio kordinator Uprave carina za područje južno od Beograda, osuđen je na osam godina zatvora zbog zločinačkog udruživanja i primanja mita.
Zbog primanja mita Radomir Laban dobio je šest, umesto ranijih sedam, godina zatvora, a Dejan Ratković je osuđen na pet i po godina zatvora, godinu manje nego zimus. Ostalim optuženim zatvorske kazne su potvrđene.
Kako se navodi u saopštenju Višeg suda, Dejan Jugović je osuđen na dve godine, Igor Misikin na devet meseci, a Goran Vuković na 15 meseci zatvora.
Na po godinu dana zatvora osuđeni su Leonard Ciglić, Goran Đorđević, dok su po dve godine zatvora dobili Zoran Ražnatović i Dragan Ćurčić.
Faruk Kadrić je dobio dve i po godine, Srećko Radulović dve godine i tri meseca, Srđan Vulović, kome je suđeno u odsustvu, dobio je godinu i devet meseci, Milun Milić tri i po godine, Aleksandar Vukadinović dve godine i tri meseca, a Nenad Milić dve i po godine.
Ivan Pupavac, kome je suđeno u odsustvu, osuđen je na dve godine i tri meseca, Faruk Pejić na tri godine i šest meseci, Alen Sijarić jednu i po, Edip Eljesković na tri godine i Hranislav Radomirović na dve i po godine.
Lukoviću, Ratkoviću i Labanu je zabranjeno da u narednih 10 godina rade u Upravi carina Srbije, a Jugoviću, Miskinu, Vukoviću, Cigliću i Đorđeviću na pet godina od dana pravnosnažnosti presude, s tim da se vreme provedeno na izdržavanju kazne zatvora ne uračunava u vreme trajanja te mere.
(A. T./ Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima