• 0

"Carinskoj mafiji" ukupno 56 godina

Veliboru Lukoviću, Dejanu Ratkoviću i Radomiru Labanu presudom zabranjeno da narednih 10 godina rade na carini

  • 0

Apelacioni sud u Beogradu izrekao je pravosnažnu presudu grupi poznatoj kao "carinska mafija" i njene članove osudio na ukupno više od 56 godina.
Presuda Specijalnog suda, od 29. marta ove godine, preinačena je samo za Velibora Lukovića i još dvojicu okrivljenih, tako što im je za po godinu dana smanjena kazna, dok je za 18 okrivljenih presuda potvrđena.

Grupa je uhapšena 2006. godine kada je privedeno sedam carinika i 10 biznismena koji su krijumčareći tekstilnu i tehničku robu, koja je lažno prikazivana kao roba u tranzitu, zaradili milione evra.
Luković, koji je u to vreme bio kordinator Uprave carina za područje južno od Beograda, osuđen je na osam godina zatvora zbog zločinačkog udruživanja i primanja mita.
Zbog primanja mita Radomir Laban dobio je šest, umesto ranijih sedam, godina zatvora, a Dejan Ratković je osuđen na pet i po godina zatvora, godinu manje nego zimus. Ostalim optuženim zatvorske kazne su potvrđene.
Kako se navodi u saopštenju Višeg suda, Dejan Jugović je osuđen na dve godine, Igor Misikin na devet meseci, a Goran Vuković na 15 meseci zatvora.
Na po godinu dana zatvora osuđeni su Leonard Ciglić, Goran Đorđević, dok su po dve godine zatvora dobili Zoran Ražnatović i Dragan Ćurčić.
Faruk Kadrić je dobio dve i po godine, Srećko Radulović dve godine i tri meseca, Srđan Vulović, kome je suđeno u odsustvu, dobio je godinu i devet meseci, Milun Milić tri i po godine, Aleksandar Vukadinović dve godine i tri meseca, a Nenad Milić dve i po godine.
Ivan Pupavac, kome je suđeno u odsustvu, osuđen je na dve godine i tri meseca, Faruk Pejić na tri godine i šest meseci, Alen Sijarić jednu i po, Edip Eljesković na tri godine i Hranislav Radomirović na dve i po godine.
Lukoviću, Ratkoviću i Labanu je zabranjeno da u narednih 10 godina rade u Upravi carina Srbije, a Jugoviću, Miskinu, Vukoviću, Cigliću i Đorđeviću na pet godina od dana pravnosnažnosti presude, s tim da se vreme provedeno na izdržavanju kazne zatvora ne uračunava u vreme trajanja te mere.
(A. T./ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima