Krkobabić: Stiže trinaesta penzija!

Počinje isplata specijalnog socijalnog davanja za 508.000 penzionera u Srbiji sa penzijama manjim od 15.000 dinara, potvrdio je potpredsednik PUPS-a

  • 0

Potpredsednik PUPS-a Milan Krkobabić najavio je da će penzioneri u ovoj godini u četiri jednake rate dobiti iznos od ukupno 16.000 dinara.

On je podsetio da takav model socijalne pomoći već četiri godine funkcioniše u Beogradu, a da će sada i penzioneri u Srbiji moći da računaju na trinaestu penziju.

Krkobabić je najavio da će po tom osnovu samo u Beogradu trinaestu penziju dobijati oko 80.000 ljudi. Prema njegovim rečima, ima slučajeva da u porodicama i muž i žena primaju penzije manje od 15.000 dinara i da će oboje dobiti tu vrstu pomoći.

Upitan o predlogu rebalansa budžeta o kome skupština Srbije danas počinje raspravu, Krkobabić je rekao da očekuje da bi njegovo usvajanje doprinelo da se zemlja izvuče "iz kome".

On dodaje da se PUPS zalaže da penzije prate plate, za aktivnu socijalnu politiku po ugledu na onu koja je vođena u Beogradu i socijalno preduzetništvo da se onima koji su ostali bez posla omogući da rade.

Privrednu aktivnost bi mogli da pokrenu i obični ljudi, jer se samo na štednji nalazi između pet i šest milijardi evra, ističe Krkobabić.

Na pitanje da li će PUPS kao koalicioni partner podržati sve istražne akcije koje se odnose na list "Politiku" i na "Agrobanku", Krkobabić je odgovorio da oni neće praviti smetnju za preduzimanje bilo kakvih akcija koje vode boljitku građana i koje imaju stvaran rezultat.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA