• 0

PUTIN UPOZORAVA: Branićemo zemlju od svakog agresora!

"Vidite kako, nažalost, raste primena sile u međunarodnim odnosima. Sve to govori da mi treba da budemo spremni na odbranu i da jačamo odbrambenu sposobnost", kaže predsednik Rusije

  • 0

Predsednik Rusije Vladimir Putin poručio je da Rusija treba da bude spremna na odbranu, imajući u vidu praksu primene sile u savremenim međunarodnim odnosima.
- Vidite šta se dešava u svetu, vidite kako, nažalost, raste primena sile u međunarodnim odnosima. Sve to govori da mi treba da budemo spremni na odbranu, da treba da jačamo odbrambenu sposobnost Rusije - rekao je Putin na poligonu "Rajevski" u Krasnodarskom kraju gde je pratio početak vojnih manevara "Kavkaz-2012".

On je naveo da će vlasti nastaviti orijentaciju na jačanje odbrambene sposobnosti, opremanje trupa savremenom tehnikom i da će rešavati socijalne probleme vojnika.
Prema rečima Putina, oružane snage treba da pokažu spremnost da odgovore na bilo koje izazove i pretnje za nacionalnu bezbednost zemlje.
Manevri će se odvijati u dve etape na četiri poligona i u akvatorijama Crnog i Kaspijskog mora, a njima će rukovoditi načelnik generalštaba oružanih snaga Rusije i prvi zamenik ministra odbrane Nikolaj Makarov.
U vežbe će biti uključeni i borbeni brodovi Crnomorske flote i Kaspijske flotile i jedinice pomorske pešadije, a biće ispitani raketni kompleksi „Iskander - M“ i "Bastion“.
(D. Z. / Tanjug)


Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima