Roditelji poljubili vrata sudnice za ubistvo kod "Žute grede"!

Suđenje za ubistvo Marka Živojinovića (20) i Marka Milanova (21) bilo zakazano u 12 sati, ali je greškom održano u 10 bez okrivljenih i porodica ubijenih!

  • 1

Roditelji Marka Živojinovića (20) i Marka Milanova (21), koji su ubijeni pre gotovo četiri godine ispred restorana "Žuta greda", danas su doživeli neprijatnost u Višem sudu u Beogradu, jer su po dolasku na suđenje koje je bilo zakazano u 12 sati saznali da je pretres održan dva sata ranije!

Vesna Živojinović, majka ubijenog Marka posle nesporazuma oko termina suđenja apelovala je na Viši sud u Beogradu da što pre okonča postupak kako bi pravda napokon bila zadovoljena, a oni prestali da se susreću sa ubicama svoje dece.

- Bili smo šokirani kada smo na vratima sudnice pročitali da je pretres zakazan u 10 sati, iako je sudija na poslednjem suđenju, održanom 19. juna, zakazao u 12 sati i to nam usmeno saopštio. Nisu dovedeni ni okrivljeni, jer je CZ dobio naredbu da ih dovede u 12 sati.  Izvikala sam se na sudiju i pitala ga da li nas pravi budalama, jer sam bila van sebe. On mi se izvinio i rekao da je zbog greške u kucanju došlo do zbrke. Posle četiri godine od tragedije i promene troje sudija, pitamo se ima li kraja ovom suđenju - ogorčeno kaže Vesna Živojinović.

Ona tvrdi da roditelji još uvek nisu dobili nalaz Kriminalističko-tehničkog centra MUP-a Srbije o veštačenju garderobe njihove dece, kao i da su tragove sa mesta zločina dobijali selektivno i sa tehničkim greškama.

Suđenje pred Višim sudom u Beogradu vodi se protiv Miloša Bojanića (28) i Aleksandra Lazića (25) zbog kobne tuče 3. decembra 2008. godine ispred restorana "Žuta greda".

Prema optužnici, Bojanić je lovačkim nožem ubio Milanova i Živojinovića, dok mu je Lazić u tome pomagao. Tragediji je prethodila svađa dve grupe mladića zbog navodnog dobacivanja na račun devojke iz društva optuženih.

Zoran Milanov, otac ubijenog Marka kaže da je ova neprijatnost bila kap u prepunoj čaši gorčine posle gubitka njihovih najdražih.

- Preživeli smo najgore! Na početku procesa, zaslepljeni bolom, samo smo slušali svedočenja o tom stravičnom događaju i pokušavali da shvatimo i razumemo šta se dogodilo. Međutim, kako je vreme odmicalo, suđenja su postajala sve mučnija i teža i sve češće su odlagana. Danas smo došli džabe i doživeli još jedan stres! Rekli su nam samo da je suđenje ponovo odloženo, zbog čega sumnjam da je reč o opstrukciji  - navodi Milanov.

Nastavak suđenja je 22. oktobra u 11 sati.

(A. T. )

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    18. septembar 2012 | 19:03

    Nedao bog nikom ali ovaj rltreba da uzme toku u ruke i sudije i svedoke i optuzenog ili ako ima bracu ili sestre sve da overi u roku od 24h i gotovo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA